Rabarber Crumble

Rabarber Crumble

Mhhhhhhh rabarber crumble forbinder jeg med sommer, solrige dage og at sommeren er på vej. Desserten er både nem og TASTY!
Der er noget helt særligt ved rabarber! Deres syrlige smag kombineret med en sød og sprød crumble-topping skaber en fantastisk dessert, der er perfekt til enhver lejlighed.

Tips:

  • Brug friske rabarber for den bedste smag – gerne jordbær rabarber, hvis muligt. Hvis rabarberne er meget syrlige, kan du justere sukkermængden efter smag.
  • Hvis du ønsker mere tekstur og knas til din crumble, kan du tilføje hakkede mandler eller pekannødder.
  • Har du mange rabarber i haven, giver det anledning til, at fryse nogle ned til senere brug. Snit dem på forhånd, så du gør det nemt for dig selv.
  • Du kan også blande halv/halv af eksempelvis rabarber og jordbær, hvis du ønsker at freestyle lidt i smagen.

Desserten er perfekt til sommerens fester, men kan også bringe lidt solskin til de mørkere måneder. Den er nem at lave og de fleste ingredienser krævet, er nogle du nok allerede har i skabene.

Andre ting du kan lave med rabarber:

  • Marmelade
  • Muffins
  • Curd
  • Tærte
  • Mousse
  • Saft

Jeg håber, denne opskrift vil inspirere dig til at lave din egen rabarber crumble derhjemme med rabarber fra haven eller måske det lokale marked. Det er en dessert, der ikke kun smager fantastisk, men også bringer glæde til dem, du deler den med. Så næste gang du tænker på rabarber crumble, gem denne opskrift.

Har du en sød tand og mangler inspiration til mere, se her; desserter.

God fornøjelse med bagningen.

Antal personer: 4 Personer

Rabarber fyld
500g rabarber
80g sukker 

Crumble
150g marcipan
100g blød smør
80g sukker
100g havregryn
100g hvedemel
1 tsk vaniljesukker 

Øvrigt
Vaniljeis 

Pynt
Skovsyre

1. Forvarm ovn på 180°, varmluft.
2. Smør et tærte fad med målene 27,5 cm.
3. Skyl og skær dine rabarber ud i små stykker. Vend dem herefter i sukker og kom dem ned i det smurte tærtefad.
4. Start på din crumble. Riv din marcipan og drys den henover dine rabarber.
5. Kom resterende ingredienserne til din crumble i en skål og bland det godt sammen, så smørret æltes godt ind med resten af komponenterne. Fordel din crumble i klumper henover marcipanen.
6. Bag din rabarber crumble I midten af ovnen I cirka 25 minutter, indtil toppen er gylden.
7. Server desserten med vaniljeis på toppen og pynt din crumble med lidt skovsyre. 

Har du spørgsmål til opskriften, er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller besked på Instagram Foodcoma & Travel By Julie Bagger. Del gerne dine kreationer med mig – det gør mig så glad!

Scroll to Top