København

Første rejseguide er ude og derfor skal det allerførste skriv, være om vores danske hovedstad København, det giver mening for mig, at repræsentere dele af smukke Danmark i denne trættende Corona tid. Jeg er normalt selv meget berejst udenfor Danmark, men i og med at rejser i denne tid må sættes på hold er det for mig vigtigt, stadig at “rejse” til hvor man nu er tilladt, indenfor for egne grænser. Jeg håber derfor, at min Københavner guide vil være inspirerende og give dig gode idéer til hvad din kommende tur til København skal indeholde.

Da Adam og jeg kom til Danmark for at holde jul for første gang, tilbage i 2018, var det planen er besøge København i juledagene, inden nytår. Dette blev desværre ikke en realitet, da jeg blev ramt af influenza (typisk!). Det var en af de ture som vi havde set enormt meget frem til, da det var Adams første besøg i Danmark nogensinde. Vores tidsplan var ret så booket i forevejen inden afrejse til Australien, så vi valgte, at nedprioritere turen på daværende tidspunkt.

Nu sidder jeg her i november med december lige rundt om hjørnet og skriver denne guide, da vi for snart tre uger siden var på vores første visit i hovedstanden. Better late than never, I guess. Som nævnt tidligere er det en sjældenhed at jeg/vi besøger København, så derfor føltes det på en måde, at være turister i eget land.

For os er rejse, ligemeget om det er ind eller udland en form for meditation og afbræk fra hverdagen som ofte bliver meget ensformigt. Vi elsker, at nyde hinanden og skabe nye minder sammen, som vi kan se tilbage på.

Vi er begge blevet enige om, at 2-3 dage i en storby er mere end nok, uden at skulle skynde sig igennem dagen. Vi havde 2,5 dag i København, hvilket gav os nok tid til, at se det det der skulle ses for denne gang.

I min københavner guide vil der være beskrevet lidt af hvert i form af, spisesteder vi har besøgt, attraktioner og aktiviter set/prøvet, vores acommendation og tilslut lidt om hvad vores næste besøg til København byder på.

Rigtig god fornøjelse og skriv endelig feedback nederst på siden, hvis du har nogle specifikke spørgsmål eller kommentarer.

Mad Anbefalinger

Mad er selvfølgelig noget af det jeg altid ser meget frem til, både før, under og efter rejse. Tror det er meget normalt som foodie, at det ofte er ens fokus og glæde. Det giver mening at præsentere nogle dejlige spisesteder og dele dem med jer, i og med min blog har mad som hovedfokus.

Inden vores ankomst til København, var specifikke spisesteder noteret ned som skulle besøges. Desværre nåede vi ikke alle og må derfor gemmes til næste gang – dette skyldes at jeg havde en MEGET lang liste.
Spisestederne jeg har beskrevet herunder er et must! Hvis du er til denne slags mad, bliver du nødt til, at opleve disse. De skiller sig ud på hver sin måde både baseret på kulinariske, service og koncept.

 

Pico Pizza 

Skyttegade 3
2200 København N

Er du ligeså vild med pizza? Så vil jeg anbefale at slå vejen forbi Pico Pizza. Stedet var faktisk ikke på min liste til at starte med, men en af mine bekendte anbefalede stærkt, at vi slog vejen forbi. Stedet sælger mini pizzaer seperat, men tilbyder også combos i form af tre mini pizza varianter samt en valgfri dip til skorpen. Jeg er normalt ikke en skorpe spiser, men med dippen, blev alt spist. Der er et godt udvalg af pizza varianter med et moderne twist i form af en lidt anderledes råvarer kombination, hvilket jeg personligt synes er lækkert. Vi var ikke helt fan af alle kombinationerne, men vil dog klart anbefale, at prøve pizzaerne “sweet cheesus” og “pepperoni in disguise”. Det hele foregår allá selvbetjening – her kunne vi godt have ønsket, at få en præsentation af konceptet og eventuelle anbefalinger af pizza. Set bort fra det var madoplevelsen suveræn. 

Roberta

Sortedam Dossering 3
2200 København N
Er du til det latinamerikanske køkken? Så er Roberta med sikkerhed noget for dig!  Atmosfære, service, stemning og mad er fantastisk og hele kombinationen tilsammen giver dig en super god oplevelse. Vi spiste på Roberta sammen med vores vennepar som vi delte en masse små retter med. Vi bestilte lidt af hvert, da menuen består af mange delevenlige retter. Vi valgte blandt andet saltede tortilla chips m. hjemmerørt guacamole, grillede ribs, tacos, smørstegte majs og mango ceviche som var FANTASTISK og som jeg klart vil anbefale. Vil også anbefale at prøve deres hjemmelavede chili shots, det ene stærkere end det andet – Spicy eller “El Diablo” Udover den fantastiske mad, var servicen i top. Vi blev mødt af smil og et glad personale under hele aftenen og dette var klart med til at fuldende hele oplevelsen. STOR anbefaling!

Levi

Ny Østergade 24
1101 Copenhagen

Restaurant Levi er lokaliseret i hjertet af København og er uden tvivl et besøg værd. Stedet tilbyder en bred vifte af små kombinerede italiensk og japansk inspirerede retter med et kontinuerligt menukort som afspejler deres nysgerrighed i, hele tiden at sammensætte nuancer og nye kombinationer. Da jeg besøgte stedet bestilte jeg blandt andet gyoza salsiccia + reje og wagyu filet + arancino + wasabi – begge retter var fantastiske! Levi er også kendt for at have et fantastisk vinkort primært med italienske vine – de ansatte er garvede og vil derfor finde den vin der passer dine præferencer. Prismæssigt ligger vi i den høje ende. Menukortets komponenter, vin og service afspejler sig i prisen. Det er en god idé, at bestille bord på forhånd, så man sikre sig ikke at gå forgæves.

The Fat Greek

Ryesgade 30B
2200 København N

Vi er vilde med græsk autentisk mad og helt klart mad vi aldrig kan blive trætte af! The Fat Greek byder på fantaske gyros med hjemmelavet fladbrød og kød tilberedt på grill – bare duften fra grillen gjorde os sultne. Vi valgte begge en combo menu med kyllinge gyros serveret med krydrede pomfritter på siden. Derudover bestilte vi også deres hjemmelavede diavolos chili sauce og chili yoghurt. Diavolos var klart vores farvorit – hvis man er til det stærke som vi. Smagskombinationen var fantastisk! Helt klart ikke sidste gang vi lægger vejen forbi dette sted.  

Sing Tehus 

Værnedamsvej 4
1619 København

Er du til the og elsker du, at afprøve andre varianter end det vante? Måske endda the som har fokus på sundhed og kvalitet frem for kvantitet. Så er Sing Tehus lige noget for dig og helt klart et besøg værd. Det lille thehus og butik er lokaliseret i en af Københavns små stræder. Vi tog derind en sen eftermiddag, efter en lang dag med sightseeing, rundt omkring i byen. Tehuset er super hyggelig og med dens japansk inspirerede atmosfære, finder man sig hurtig tilrette. De ansatte er utrolig hjælpsomme og dygtige til at fortælle om diverse the typer, hvis man ligesom jeg har mange spørgsmål. For første gang fik jeg smagt matcha the – jeg må nok ærligt indrømme, at matcha theen ikke lige var mig, men derimod var jeg helt vild med den røde the som Adam fik og endte med, at dele den med ham. Stedet forhandler også en bred vifte af the varianter, the kits og små japanske snacks. 

Mahalle

Nørrebrogade 51 
2200 København N

Mahalle er lokaliseret hele 4 steder i København og har derfor valgt kun at ligge adressen ind, på den vi besøgte. Mahalle servere lebanisk mad som serveres både til frokost eller til aften. Maden er FANTASTISK, service er i top og selvom vi ikke fik introduceret konceptet, er maden ideel for social dining, hvis man vil dele med andre, hvilket vi gjorde med vores vennepar. Jeg vil blandt andet anbefale deres halloumi salat på arabisk fladbrød, fattoush brød salat, chili hummus , tzatziki og batata harra (stegte kartofler m. Chili) – disse var farvoritterne hos os alle. Prismæssigt kan alle være med og deler man, bliver det billigere for alle parter.

Esmée

Kongens Nytorv 8
1050 København

Esmée en fantastisk restaurant, der tilbyder en unik madoplevelse. Jeg har endnu ikke spist på deres restaurant, men positive omtaler har jeg hørt mange af. Jeg har tilgengæld været derinde at få cocktails i kombination med en bytur. Det er et lækkert og eksklusivt sted at starte aftenen og omgivelserne er smukke. Bartenderne er dygtige til at præsentere deres udvalg af cocktails og begår sig både på dansk og engelsk. Da mine veninder og jeg var derinde sidst smagte jeg deres koldskål cocktail – OH MY den var virkelig god! Dog tænker jeg kun at den haves i løbet af foråret/sommeren. En anden cocktail som jeg vil anbefale er deres Capri Bellini. Prismæssigt ligger vi i den dyre ende og det er en god idé, at bestille bord på forhånd. 

Sticks n Sushi 

Bernstorffsgade 3
1577 København

Jeg har ikke altid kunne lide sushi og “lærte” faktisk først at spise det i mine slut tyvere. Nu ELSKER jeg sushi og har efterhånden spist sushi mange steder, fantastiske såvel som mindre gode. Der ingen tvivl om, at jeg hellere vil betale lidt ekstra for at spise et godt sted med kvalitetsråvarer som omfavner sushirullen – faktisk kan det virkelig skuffe mig, hvis jeg får dårlig sushi, fordi jeg efterhånden ved, hvad god kvalitetssushi er. Med den her tale vil jeg derfor præsentere jer for et absulut “must eat” i København, Sticks’n’ Sushi mine damer og herrer! Maden og stedet er FANTASTISK – det er uden tvivl en af de bedste japanske restaurenter jeg har prøvet i Danmark. Menukortet er stort og tilbyder alt fra sushi, mindre retter, dele platters og meget mere. Vi bestilte blandt andet wagyu tatar, beef tataki (so good), karaage m. wasabi cæsar og meget mere – det hele var super lækkert og egentlig har jeg ikke et finger at sætte på helhedsoplevelsen. Restaurten er lokaliseret på toppen af Tivoli Hotel og det er en god idé, at bestille bord på forhånd. 

La Glace 

Skoubogade 3
1158 København

Er du på udkig efter dessertSTEDET i København, så læg vejen forbi La Glace. Stedet er et af de ældste og mest berømte konditorier i København, hvilket også afspejler den altid pænt lange kø udenfor konditoriet, for enten af komme ind og nyde en bid kage eller hente take-away. Stedet åbnede helt tilbage i 1870 og har siden da været en af byens mest populære destinationer for kager og desserter. Adam og jeg besøgte stedet under en af vores ture til København og købte take-away. Vi smagte blandt andet den famøse Lise Nørgaard kage, et stykke af deres Danmarks Kage og SELVFØLGELIG en mini jordbærtærte (min craving under min graviditet med Miles) – og man skulle jo så derfor tro at jordbærtærten, ud af de tre var min farvorit, men nej nej – der vandt Lisa Nørgaard kagen gevaldigt, den er et must at prøve! Sidst men ikke mindst er det også en oplevelse i sig selv at gå forbi stedets vinduer – der er altid dækket smukt op efter sæson og i det ene vindue kan du nedstirre de store lagkager og samtidge savle over, hvilke du skal smage. Bestil ALTID bord på forhånd!

Must Sees
Attraktioner & Aktivteter

Christianshavn 

The area is super cozy all year round. For those of us who were born in the early 90s, we probably all remember the series “The House in Christianshavn” that our parents or grandparents saw in its time. If you are already in the area, I would also recommend passing by Christiania and the Opera House. 

Christiania – The Freetown 

One of the things I love to pass by when I’m finally in Copenhagen is Christiania. It is a different experience and super beautiful in its own way. There is a very specific atmosphere when you step from Copenhagen’s busy streets to the alternative and relaxed setting of the sanctuary. Impressions and pictures must be saved in your memory, as it is illegal to take pictures or videos there.

Nyhavn 

Nogle af de fineste og mest ikoniske bygninger kan findes på Nyhavn i indre København. De fine farvede huse er et must see, da de stråler og på en måde repræsentere det gamle København som det nu engang var. Strædet har også mange hyggelige caféer og restauranter, hvis man er på udkig efter spise/drikke i løbet af dagen.

The black Diamond 

Copenhagen’s royal library is worth a visit. If you want to ensure that you get the best view in relation to seeing the whole building, the best view is from the opposite side of the canal. We didn’t get to see the library from the inside, as we really just wanted to pass by and see it from the outside in full form, during our sightseeing.

The circular bridge

The bridge is a relatively new architectural gem in Copenhagen that was inaugurated in 2015. It is super nice and would definitely recommend stopping by. It is located directly opposite the black diamond (Copenhagen library)

Botanical Garden 

Do you love nature, flowers and greenhouses, like me? Is botanical in Copenhagen definitely worth a visit. Botanisk is close to Kongens Have, so if the weather is good, you can easily combine the two things with eating in one of the gardens. Botanical is of course most fun and beautiful to see in the seasons spring and summer.

Ophold

Steel House Copenhagen 

Herholdtsgade 6
1605 København V

Jeg elsker at bo på hostels såvel som eksklusive hoteller. Hostels er bare en helt anden form for ophold, da der er mulighed for, at netværke med andre nationalteter, lave din egen mad og socialisere anderledes end når man bor på hotel. Jeg har igennem tiden boet på mange forskellige slags hotels alt fra de helt billige hvor du deler værelse med folk du ikke kender og har absolut ingen forventning til kvalitet- til dorm rooms, hvor det eneste du skal dele er badefaciliteter. Alt er for mig en oplevelse og synes det er godt, at have et åbent sind og prøve noget nyt. I København indlogerede vi os på Steel House Copenhagen som er et eksklusivt hostel, da de blandt andet tilbyder privat værelse m. bad (som vi havde) og dette er altså en ekstraordinær service, når det kommer til hostels – det ved I som selv har erfaret denne form for accomendation. Derudover tilbyder de faciliteter som swimmingpool, biograf, fitness lokale, yoga workshops og meget mere. Steel House Copenhagen ligger cirka 5-10 minutters gang fra Rådhuspladsen, så lokationen er perfekt. Vi vil helt sikkert booke os ind der igen ved vores næste besøg, hvis det er med henblik på, at møde andre, bo billigt og centralt og have eget værelse/bad. 

Næste Gang!

Selvom vi altid er ret produktive og får set og oplevet en helt masse, når vi rejser, skal der selvfølgelig også gemmes nogle ting til en anden god gang. Jeg har herunder lavet en lille liste over de spisesteder vi skal forbi, men også attraktioner og aktiviter vi gerne vil opleve næste gang vi tager til København. Denne guide vil som alle andre kommende guides bliver opdateret, hvis vi besøger stedet igen. God fornøjelse og rigtig god tur til Danmarks hovedstad. 

Mad

 • The Organic Boho
 • Banana Copenhagen
 • Cantina 
 • Gasoline Grill (kåret til verdens bedste burger)
 • Lille Bakery 
 • Delphine 
 • Hart Bageri Andersen Bakery 
 • Alice 

Attraktioner & Aktiviteter

 • Den Lille Havfrue 
 • Amalienborg
 • Glyptoteket (indeni)
 • Rundetårnet (indeni)
 • Rundfart
 • Gråbrødretorv – små fine huse
 • Tivoli

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *