Vælg en side

København

Første rejseguide er ude og derfor skal det allerførste skriv, være om vores danske hovedstad København, det giver mening for mig, at repræsentere dele af smukke Danmark i denne trættende Corona tid. Jeg er normalt selv meget berejst udenfor Danmark, men i og med at rejser i denne tid må sættes på hold er det for mig vigtigt, stadig at “rejse” til hvor man nu er tilladt, indenfor for egne grænser. Jeg håber derfor, at min Københavner guide vil være inspirerende og give dig gode idéer til hvad din kommende tur til København skal indeholde.

Da Adam og jeg kom til Danmark for at holde jul for første gang, tilbage i 2018, var det planen er besøge København i juledagene, inden nytår. Dette blev desværre ikke en realitet, da jeg blev ramt af influenza (typisk!). Det var en af de ture som vi havde set enormt meget frem til, da det var Adams første besøg i Danmark nogensinde. Vores tidsplan var ret så booket i forevejen inden afrejse til Australien, så vi valgte, at nedprioritere turen på daværende tidspunkt.

Nu sidder jeg her i november med december lige rundt om hjørnet og skriver denne guide, da vi for snart tre uger siden var på vores første visit i hovedstanden. Better late than never, I guess. Som nævnt tidligere er det en sjældenhed at jeg/vi besøger København, så derfor føltes det på en måde, at være turister i eget land.

For os er rejse, ligemeget om det er ind eller udland en form for meditation og afbræk fra hverdagen som ofte bliver meget ensformigt. Vi elsker, at nyde hinanden og skabe nye minder sammen, som vi kan se tilbage på.

Vi er begge blevet enige om, at 2-3 dage i en storby er mere end nok, uden at skulle skynde sig igennem dagen. Vi havde 2,5 dag i København, hvilket gav os nok tid til, at se det det der skulle ses for denne gang.

I min københavner guide vil der være beskrevet lidt af hvert i form af, spisesteder vi har besøgt, attraktioner og aktiviter set/prøvet, vores acommendation og tilslut lidt om hvad vores næste besøg til København byder på.

Rigtig god fornøjelse og skriv endelig feedback nederst på siden, hvis du har nogle specifikke spørgsmål eller kommentarer.

Mad Anbefalinger

Mad er selvfølgelig noget af det jeg altid ser meget frem til, både før, under og efter rejse. Tror det er meget normalt som foodie, at det ofte er ens fokus og glæde. Det giver mening at præsentere nogle dejlige spisesteder og dele dem med jer, i og med min blog har mad som hovedfokus.

Inden vores ankomst til København, var specifikke spisesteder noteret ned som skulle besøges. Desværre nåede vi ikke alle og må derfor gemmes til næste gang – dette skyldes at jeg havde en MEGET lang liste.
Spisestederne jeg har beskrevet herunder er et must! Hvis du er til denne slags mad, bliver du nødt til, at opleve disse. De skiller sig ud på hver sin måde både baseret på kulinariske, service og koncept.

 

Pico Pizza 

Skyttegade 3
2200 København N

Er du ligeså vild med pizza som vi? Så vil jeg anbefale at slå vejen forbi Pico Pizza. Stedet var faktisk ikke på min liste til at starte med, men en af mine bekendte anbefalede stærkt, at vi slog vejen forbi. Stedet sælger mini pizzaer seperat, men tilbyder også combos i form af tre mini pizza varianter samt en valgfri dip til skorpen. Jeg er normalt ikke en skorpe spiser, men med dippen, blev alt spist. Der er et godt udvalg af pizza varianter med et moderne twist i form af en lidt anderledes råvarer kombination, hvilket jeg personligt synes er lækkert. Vi var ikke helt fan af alle kombinationerne, men vil dog klart anbefale, at prøve pizzaerne ved navn “sweet cheesus” og “pepperoni in disguise”. I form af service, er der ikke meget, at hente der, da det hele selvbetjening, hvilket vi ikke helt blev gjort opmærksomme på i starten og derfor bare sad og ventede på, at få udleveret menuer, samt presentation af pizza koncept. Så forventer du, at blive modtaget, seatet og informeret er dette nok ikke det rette sted for dig. Selvom servicen ikke var som forventet, skal det dog ikke glemmes, at vores madoplevelse var suveræn. 

Roberta 

Sortedam Dossering 3
2200 København N
Er du til det latinamerikanske køkken? Så er Roberta med sikkerhed noget for dig! Roberta er ejet af madklubben som er indehavere af diverse restauranter rundt omkring i Danmark. Atmosfære, service, stemning og mad er fantastisk og hele kombinationen tilsammen giver dig en super god oplevelse. Vi spiste på Roberta sammen med vores vennepar Siska og Pedro til aften, som vi delte små retter med. Vi bestilte lidt af hvert, da menuen består af mange delevenlige retter man kan købe seperat. Vi valgte blandt andet saltede tortilla chips m. hjemmerørt guacamole, grillede ribs, tacos (vi fik dem med kylling, torsk og pulled pork), smørstegte majs og mango ceviche som var FANTASTISK og som jeg klart vil anbefale. Taco varianten med torsk var ikke vitterlig imponerende, da den smagen var meget neutral, dog var den med kylling suveræn. Da gamle retter fra menuen indimellem bliver udskiftet (vil tro i kvartalet?) med nye, kan det derfor ikke garanteres, at du kan finde alle de små retter som vi fik. Udover den fantastiske mad, var servicen i top. Vi blev mødt af smil og vil påstå, at vi blev seatet det bedste sted med udsigt ud til byen og latinamerikansk musik i baggrunden. Stemninngen var god fra start til slut! Som et must skal du prøve deres hjemmelavede chili shots, det ene stærkere end det andet – Spicy eller “El Diablo”. Vi skulle selvfølgelig smage begge, af ren nysgerighed og nok også lidt udenholdenhed. Alt i alt super fed oplevelse! 

Strangas Churro

Strandgade 95 
1401 KBH K

Hvis du er bekendt med hvem Nikolas Strangas er, ved du at han blandt andet har været dommer i den store bagedyst, ofte er i Go’morgen Danmark og er super dygtig både inden for det søde såvel som det salte køkken. Planen i første omgang var faktisk, at besøge hans lille stand OPA med de lækreste gyros hos Broens Gadekøkken. Men da hans stand er sæsonpræget er de græske gyros skiftet ud med hjemmelavet churros henover vinteren. Da vi ankom blev vi en smule skuffede, da vi meget længe havde set frem til de eftertragtede souvlakis, men skuffelsen blev hurtigt vendt til glæde, da selveste Nicolas selv var tilstede, da vi ankom, super flink og imødekommende. Efter en lille snak forlod vi stedet for at finde en souvlaki andensted. Jeg kom tilbage dagen efter og fik glutenfri churrus med chokolade sauce sammen med min veninde. Selvom jeg ikke er den store kage/dessert spiser, endte jeg med at spise dem alle. De smagte alt for godt! Derfor er Strangas lille stade stand kommet på, som en af mine anbefalinger, både på grund af koncept, service og SMAG.

Big Fat Greek 

Gothersgade 8F, 2.sal
1123 København

Da vi måtte vinke farvel til en OPA by strangas gyros i denne omgang, begav vi os ud for at finde en anden gyros udbyder. Det var faktisk Adam som fandt dette sted helt tilfældigt, men det skulle vise sig, at blive en success. The Fat Greek er det jeg vil kalde for et pop-up gadekøkken som ligger lidt afsides andre restauranter, men som byder på fantaske gyros med hjemmelavet fladbrød og kød tilberedt på grill. Er man ikke kendt i København som vi, kan det være en lille smule svært, at finde, men klart besværet værd. Vi fik begge en menu med kylling gyros serveret med pomfritter på siden. Hertil bestilte vi deres hjemmelavede diavolos chili sauce og chili yoghurt. Diavolos var klart vores farvorit, hvis man er til det stærke. Smagskombinationen var fantastisk og kan klart anbefales, hvis du leder efter en autentisk gyros oplevelse.   

Sing Tehus 

Strædet 30,
1208 København K

Er du til the og elsker du, at afprøve andre varianter end det vante? Måske endda the som har fokus på sundhed og kvalitet frem for kvantitet. Så er Sing Tehus lige noget for dig og helt klart et besøg værd. Det lille the hus og butik er lokaliseret i en af Københavns små stræder. Vi tog derind en sen eftermiddag, efter en lang dag med sightseeing, rundt omkring i byen. Tehuset er super hyggelig og med dens japansk inspirerede atmosfære, finder man sig hurtig tilrette. De ansatte er utrolig hjælpsomme og dygtige til at fortælle om diverse the typer, hvis man ligesom jeg har mange spørgsmål, grundet interesse. For første gang fik jeg smagt matcha the. Jeg må ærligt indrømme, at matcha theen ikke lige var mig, men derimod var jeg helt vild med den røde the som Adam fik og endte med, at dele den med ham. Jeg vil dog fortsætte med, at øve mig i, at drikke matcha, da jeg ved at det er super godt for kroppen samt sind. Er du interesseret i at købe asiatisk the, forhandler de også en masse varianter derinde. 

Mahalle

Nørrebrogade 51 
2200 København N

Mahalle er lokaliseret hele 4 steder i København og har derfor valgt kun at ligge adressen ind, på den vi besøgte. Mahalle servere lebanisk mad som kan spises både til frokost (som vi gjorde) eller til aften. Maden er FANTASTISK, service er i top og selvom vi ikke fik introduceret konceptet, er maden ideel for social dining, hvis man vil dele med andre, hvilket vi gjorde med vores vennepar. Mahalle var vores favorit sted af alle besøgte spisesteder for denne gang og hvis jeg skal anbefale en ting du/i skal prøve fra deres menu er det klart deres halloumi salat på arabisk fladbrød. Udover salaten bestilte vi også fattoush brød salat, hummus hurra (chili), tzatziki, batata harra (stegte kartofler m. Chili) og meget andet. Nævnte er dog dem jeg vil anbefale at prøve. Prismæssigt kan alle være med og deler man, bliver det endnu billigere.

Must Sees
Attraktioner & Aktivteter

 • Christianshavn 

Området er super hyggeligt hele året rundt. For os som er født i start 90’erne husker vi nok alle serien “Huset på Christianshavn” som vores forældre eller bedsteforældre i sin tid så. Er du allerde i området vil jeg også anbefale at ligge vejen forbi Christiania og Operahuset. 

 • Kompagnistræde 

En lang stræde i det indre København som huser en masse små special butikker. Super hyggeligt og lidt anderledes end at tage det store strøg med alle de kendte butiks navne  

 • Christiania – The Freetown 

 En af de ting som jeg elsker at slå vejen forbi, når jeg endelig er i København, er Christiania. Det er en anderledes oplevelse og super smukt på sin helt egen måde. Der er en helt bestemt atmosfære, i det du træder fra Københavns travle gader indtil fristadens alternative og afslappede rammer. Indtryk og billeder skal gemmes i din erinding, da det er ulovligt at tage billeder eller videoer derinde. 

 • Nyhavn 

Nogle af de fineste og mest ikoniske bygninger kan findes på Nyhavn i indre København. De fine farvede huse er et must see, da de stråler og på en måde repræsentere det gamle København som det nu engang var. Strædet har også mange hyggelige caféer og restauranter, hvis man er på udkig efter spise/drikke i løbet af dagen. 

 • Den Sorte Diamant 

Københavns kongelige bibliotek er værd, at slå vejen forbi. Vil man sikre sig, at få den bedste udsigt i forhold til, at se hele bygningen, ses den bedste fra modsatte side af kanalen. Vi fik ikke set biblioteket indefra, da vi egentlig bare ville slå vejen forbi og se det udefra i fuld form, i løbet af vores sightseeing. 

 • Ripleys’ Believe It Or Not Museum 

Synes du sjove facts er underholdende og kan du godt lide at involvere dig selv i sjove aktiviteter? Så kan jeg anbefale dig at slå vejen forbi Ripley’s. Museet er delt op i to, på to forskellige lokationer den ene ved Rådhuspladsen som vi besøgte og det andet på Østergade nede på strøget. (Billede af mig fra museet under tekst længt til højre)

 • Cirkelbroen

Broen er en forholdsvis ny arkitonisk perle i København som blev indviet i 2015. Den er super flot og vil helt klart anbefale at slå vejen forbi. Den ligger lige overfor den sorte diamant (Københavns bibliotek)

 • Botanisk Have 

Elsker du natur, blomster og væksthuse, ligesom jeg? Er botanisk i København bestemt et besøg værd. Botanisk ligger tæt på Kongens Have så er vejret godt, kan man sagtens kombinere de to ting med spise i en af haverne. Botanisk er selvfølgelig sjovest og smukkest at se i sæsonerne forår og sommer. 

Ophold

Steel House Copenhagen 

Herholdtsgade 6
1605 København V

Jeg elsker at bo på hostels såvel som eksklusive hoteller. Hostels er bare en helt anden form for ophold, da der er mulighed for, at netværke med andre nationalteter, lave din egen mad og socialisere anderledes end når man bor på hotel. Jeg har igennem tiden boet på mange forskellige slags hotels alt fra de helt billige hvor du deler værelse med folk du ikke kender og har absolut ingen forventning til kvalitet- til dorm rooms, hvor det eneste du skal dele er badefaciliteter. Alt er for mig en oplevelse og synes det er godt, at have et åbent sind og prøve noget nyt. I København indlogerede vi os på Steel House Copenhagen som er et eksklusivt hostel, da de blandt andet tilbyder privat værelse m. bad (som vi havde) og dette er altså en ekstraordinær service, når det kommer til hostels – det ved I som selv har erfaret denne form for accomendation. Derudover tilbyder de faciliteter som swimmingpool, biograf, fitness lokale, yoga workshops og meget mere. Steel House Copenhagen ligger cirka 5-10 minutters gang fra Rådhuspladsen, så lokationen er perfekt. Vi vil helt sikkert booke os ind der igen ved vores næste besøg, hvis det er med henblik på, at møde andre, bo billigt og centralt og have eget værelse/bad. 

Næste Gang!

Selvom vi altid er ret produktive og får set og oplevet en helt masse, når vi rejser, skal der selvfølgelig også gemmes nogle ting til en anden god gang. Jeg har herunder lavet en lille liste over de spisesteder vi skal forbi, men også attraktioner og aktiviter vi gerne vil opleve næste gang vi tager til København. Denne guide vil som alle andre kommende guides bliver opdateret, hvis vi besøger stedet igen. God fornøjelse og rigtig god tur til Danmarks hovedstad. 

Mad

 • The Organic Boho
 • Közem
 • 42raw
 • Flavour Bastards
 • Banana Copenhagen
 • La Glace

Attraktioner & Aktiviteter

 • Den Lille Havfrue 
 • Amalienborg
 • Glyptoteket (indeni)
 • Rundetårnet (indeni)
 • Rundfart
 • Gråbrødretorv – små fine huse
 • Tivoli 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

DanishEnglish