Select Page
Pizzasnegle

Pizzasnegle

Pizzasnegle

I dag får i min opskrift på pizzasnegle som er en af brød favoritterne herhjemme. De kan bruges til mange ting både som snack, madpakke, frokost, aftensmad eller til natmaden og laver du dobbeltportion kan de snildt fryses ned og bruges på et andet tidspunkt. Du kan også variere fyldet som du ønsker. Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at dele flere variationer på pizzasnegle de næste mange år, da det er en nem ret som kan laves i større mængder også er de ideelle for rester af grønt og kød, man ikke lige ved hvad skal bruges til.

18 Stk.

1,5 Time

Ingredienser

Dej:
25g gær
3dl lunken vand
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
2 spsk. Olivenolie
550g hvedemel

Fyld:
1,5 dåse tomatpure (280g)
220g skinkestrimler
150g majs
120g revet mozzarella
2 spsk. tørret oregano

Andet:
1 æg

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i den lunkne vand.

2. Kom herefter resterende ingredienser i vandet, undtagen melet som tilføjes på slum. Ælt det hele godt sammen.

3. Lad dejen hæve tildækket i en time.

4. Tænd din ovn på 180 grader, varmluft. Anret bagepapir på to bageplader.

5. Når dejen er færdig med, at hæve rulles den ud på et mel belagt bord. Rul dejen ud til aflang rektangel.

6. Dræn dine majs.

7. Smør den nu udrullede dej med tomatpure.

8. Drys skinke, majs, ost og oregano udover dejen.

9. Rul dejen til en stram pølse og skær en snegl ud, en efter en med en tykkelse på 2,5 cm.

10. Placer dem en efter en på bagepladerne, tryk dem en smule og pensel dem med æg.

11. Bag dem i midten af ovnen i 15 minutter, indtil gyldne.

Mascarpone Kage M. Citron & Blåbær

Mascarpone Kage M. Citron & Blåbær

Mascarpone Kage M. Citron & Blåbær

Det er ved at være noget tid siden, at jeg sidst har delt en opskrift med jer. Faktisk synes jeg at det i det hele taget er længe siden, at jeg har posted herinde, men sådan er det med en lille en på sidelinjen. I starten synes jeg det var træls ikke, at kunne dele ting med jer som jeg plejer. Men plejer er død og det er faktisk helt okay – jeg har accepteret at man når det man kan, da vores lille Miles er første prioritet og når jeg engang vender stærkt tilbage, er bloggen og I, her forhåbentlig stadigvæk, men det er min barsel ikke og derfor skal den også nydes til fulde med både Adam, Miles og mig selv. Men I dag har jeg haft en lille smule tid og derfor deler jeg derfor en lækker kage opskrift på Mascarpone citron kage som i kan diske op med i weekenden! Den er smager simpelthen så dejligt og som i kan se, er det dejligt klisteret. I kan finde linket til kagen i min bio. Hav en dejlig tirsdag.

4 Serveringer

40 Minutter

Ingredienser

1,5dl sukker
3 æg
200g mascarpone
50g smeltet smør
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljepulver
1 knivspids salt
1,5dl mel
1/2 citron – saften
100g friske blåbær

Andet:
Flormelis
50g friske blåbær

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn og placer et stykke bagepapir i en rugbrødsform med målene 26×12 cm.

2. Pisk æg og sukker luftigt.

3. Tilføj herefter resterende ingredienser pånær de friske blåbær og pisk de hele godt sammen.

4. Kom dejen over i brødformen.

5. Skyl de friske blåbær og drys dem henover kagedejen. Undgå, at trykke dem alt for meget ned i dejen, da de automatisk, vil synke en smule under bagning.

6. Bag kagen I midten af ovnen i 28 minutter. Tjek med en kniv, at kagen er færdigbagt, inden den taget us. Her mener jeg, at der ingen dej sidder fast på kniven.

7. Drys flormelis og frisk blåbær henover kagen, inden den serveres.

Couscous Salat M. Et Mellemøstligt Twist

Couscous Salat M. Et Mellemøstligt Twist

Couscous Salat M. Et Mellemøstligt Twist

I dag deler jeg en mellemøstlig inspireret couscous salat. Salaten kan fungere som både tilbehør eller som måltid, da den er mættende i sig selv. Den består blandt andet af granatæble, agurk og soltørrede tomater, hvoraf olien derfra er blandet i som dressing. 

Når du køber oliven, feta eller noget helt tredje på glas – er et godt tip, at gemme olienlagen. Det giver god smag til salater og på den måde skal man ikke til, at købe alle mulige ingredienser for, at lave sin egen dressing. 

Serveringer

25 Minutter

Ingredienser

250g couscous
2 granatæbler
1 udhulet agurk
5 forårsløg
140g soltørrede tomater (gem olielagen til salaten)
2 bdt. Frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Kom couscous i en plastik skål og hæld kogende vand henover cirka så vandet overstiger med 1 cm.
  2. Sæt din couscous på køl og rør i den undervejs, så afkølingen sker hurtigere.

  3. I mellemtiden pilles de to granatæbler (se mit trick under IG TV videoer eller på min Youtube kanel).

  4. Skyl og skær agurken på langs og udhul begge stykker. Sker herefter agurken ud i små tern.

  5. Skyl forårsløgene og skær dem ud i tynde ringe.

  6. Skær de soltørrede tomater groft og gem olielagen, da den skal bruges som dressing til salaten.

  7. Skyl og finhak den friske perille.

  8. Kom nu alle ingredienser i skålen med couscous heriblandt olielagen og vend det hele godt rundt.

  9. Server salaten på et fint fad. 

Opskrift Tip

Alle grøntsager som købes i olielage så som peberfrugt, soltørrede tomater eller oliven er geniale til salater, da både indhold og olielage kan bruges og på den måde undgå spild. 

Spooky Græskar Med Chunky Guacamole

Spooky Græskar Med Chunky Guacamole

Spooky Græskar Med Chunky Guacamole

I år har det været begrænset med tid, da lille Miles er kommet til verden og fokus af gode grunde, derfor har været hos ham. Derfor er det “kun” blevet til to halloween opskrifter i år og i dag deler jeg den sidste for denne gang. Jeg har valgt at kalde den for “Spooky græskar med chunky guacamole”. Opskriften er en sjov aktivitet hvor både børn og voksne kan involveres også kan græskaret bruges efter til lys, efter chips og guacamole er spist.

4 Serveringer

15 Minutter

Ingredienser

1 pynte-græskar
4 avocadoer
2 fede hvidløg
2 spsk creme fraiche 18%
2 spsk citronsaft
Smag til med salt og peber

Andet:
1 post saltede tortilla chips

Fremgangsmåde

1. Start med at skære et uhyggeligt ansigt ud på pynte-græskaret.

2. Pil avocadoerne og kom dem i en skål sammen med resterende ingredienser.

3. Mos det hele sammen med en gaffel, så guacamolen bliver chunky.

4. Smag guacamolen til med salt og peber.

5. Anret dippen fra græskarhovedets mund og ud.

6. Pynt med tortilla chips omkring.

Halloween Muffins Med Græskar & Cream Cheese Topping

Halloween Muffins Med Græskar & Cream Cheese Topping

Halloween Muffins Med Græskar & Cream Cheese Topping

som er godt igang med Halloween kreationer – alt fra madlavning, bagværk, diy og græskar udskæringer. Hjemme hos os plejer vi altid at skære græskar hoveder. Det er en hyggelig tradition hvor man kan udfolde sine kreative evner. I år er det blevet til to nye halloween opskrifter og i dag deler jeg den første på lækre for ikke at nævne svampede halloween græskar muffins med kanel cream cheese frosting. De smager fantastisk og har du endnu ikke fundet opskriften der skal prøves af i år, vil jeg anbefale at prøve denne! God fornøjelse og happy halloween 🎃

15 stk.

45 Minutter

Ingredienser

1/2 hokkaido græskar
3 æg
150g sukker
150g hvedemel
1 spsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljesukker
2 tsk. Stødt kanel
1 tsk. Stødt ingefær
50g smeltet smør
1/2 tsk. Salt

Topping:
300g naturel cream cheese
50g flormelis
1 spsk. Revet citronskal (usprøjtet)
2 tsk. Citronsaft
1/2 tsk. stødt kanel

Pynt:
Oreo halloween kiks

Fremgangsmåde

1. Skræl det halve græskar og skær det ud i mellemstore stykker.

2. Kog græskarstykkerne i vand i cirka 20 minutter, indtil de er bløde.

3. Når græskarstykkerne er færdige kommes de over i en si, så de kan dryppe af.

4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

5. Pisk æg og sukker luftigt.

6. Kom mel, bagepulver, vaniljesukker, kanel, ingefær, smør og salt i en skålen med æg og sukker og rør det hele sammen.

7. Blend græskarstykkerne i en foodprocessor, når de er kolde.

8. Vend græskarpuréen i skålen med de andre ingredienser. Vend det, indtil massen er homogen.

9. Anret (antal) muffinsforme efter eget valg og placer formene i en muffin metalform og fordel lige meget dej ud i dem alle.

10. Bag kagerne I midten af ovnen i 23 minutter.

11. Bland I mellemtiden ingredienserne til topping.

12. Kom cream cheese blandingen I en sprøjtepose med tyl efter eget valg og sæt den på køl, indtil brug.

13. Når kagerne er kølet af, vendes de med toppen nedad og sprøjtes med den rørte cream cheese topping.

14. Pynt kagerne med halloween Oreo kiks. Fyldet fra Oreo kiksene skrabes ud.

DanishEnglish