Pandekager

Pandekager

… (Enter text) …

Pandekager

8-10 stk | 35 Minutter | Vegetar

Ingredienser

100g hvedemel
1/2 tsk salt
1/2 tsk sukker
3 dl letmælk
2 æg

Andet
Syltetøj, efter eget valg
Flormelis

Fremgangsmåde

1. Kom mel, salt og sukker i en skål.

2. Tilføj æggene et efter et og pisk dem sammen med de tørre ingredienser.

3. Tilføj mælken på slum, så du undgår klumper undervejs.

4. Kom godt med smør på en lopvarmet pande og hæld en lille smule dej derpå, hvorefter dejen køres rundt, så den udfylder hele panden og udgør et tyndt lag. Vend pandekagerne når de har fået gylden farve – brug en pallet.

5. Server pandekagerne med syltetøj og flormelis.

Kylling Pikant Stang

Kylling Pikant Stang

… (Enter text) …

Kylling Pikant Stang

1 stang | 1 time

Ingredienser

400g kyllingebryst, mellemstore tern
Rapsolie
1 spsk paprika
1 rødløg, tern
1/2 gul og rød peberfrugt
1/2 bdt. frisk purløg
400g pikantost
1 rulle butterdej

Andet
1 æg

Fremgangsmåde

1. Kom kylling og løg i en dyb pande med lidt olie og steg den sammen med paprika. Når kyllingen er stegt, tilføjes peberfrugt, purløg og pikantost. Rør det hele godt rundt, indtil osten er smeltet.

2. Tænd din ovn på 175 grader varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.

3. Fold din butterdej ud på et skærebræt – lad papiret butterdejen er rullet i, sidde på. På den måde er det nemmere at overføre stangen til bagepladen, når den er samlet.

4. Skær omkring 18 strimler på hver side af butterdejen (aflange side). Lad midten være som den er, så der er plads til fyldet. Se billedet nederst hvordan. Kom smøreosteblandingen på det midterste stykke som ikke er skåret. Saml det godt hele vejen ned og kom det ikke for tæt på de to ender, da der skal være plads til at samle.

5. Begynd nu at samle stangen. Tag en strimmel fra en af siderne og brug den til at lukke enden. Tag herefter en strimmel fra modsatte side og kør den henover ostefyldet. Fortsæt skiftevis med at bruge en strimmel fra hver side, indtil du har flettet hele vejen ned. Brug igen sidste strimmel i modsatte side til at lukke enden med.

6. Kom kylling pikant stangen over på bagepladen, pensel den med æg og bag den i midten af ovnen i cirka 25 minutter, indtil butterdejen er gylden.

Rocky Road M. Marcipan & Juleskum

Rocky Road M. Marcipan & Juleskum

… (Enter text) …

Rocky Road M. Marcipan & Juleskum

12-15 stk | 15 minutter

Ingredienser

200g mørk chokolade
150g marcipan
70g juleskum nissemænd m. Jordbærsmag
25g saltede peanuts

Drys
Julestokke, kvaste

Fremgangsmåde

1. Smelt chokoladen over vandbad.

2. Beklæd et lille ildfast fad med målene 19×14 cm med bagepapir.

3. Skær marcipan og julenisser ud i mindre stykker.

4. Kom alle ingredienser i den smeltede chokolade og vend det godt rundt, så det hele er dækket med chokolade.

5. Kom din Rocky road I fadet og fordel det hele godt ud. Sæt chokoladen på køl i et par timer.

6. Når chokoladen er størknet skæres den ud i mellemstore tern.

Kokoskranse

Kokoskranse

… (Enter text) …

Kokoskranse

  50-60 stk | 1,5 time

Ingredienser

250g smør, blød
250g sukker
250g kokosmel
250g mel
1 æg

 

Fremgangsmåde

1. Kom alle ingredienserne i en røremaskine og ælt det hele godt sammen.

2. Sæt derefter dejen på køl i 30 minutter.

3. Tænd din ovn på 190 grader, varmluft og beklæd bageplader med bagepapir.

4. Skær dejen op i mindre stykker og lad stykkerne gå igennem en kødmaskine med bageplade, stor stjerne. Stængerne skal cirka være 8-10 centimeter. Form stængerne til små kranse og bag dem i midten af ovnen i 10 minutter, indtil de er gyldne.

Risengrød

Risengrød

… (Enter text) …

Risengrød

2 serveringer | 1 time | vegetar

Ingredienser

185g grødris
250ml vand
1L letmælk
1 tsk salt

Topping
Smør
Kanel sukker, bland 1 spsk kanel med 3 spsk sukker

Fremgangsmåde

1. Kom ris og vand i en gryde og lad det koge i 5 minutter under omrøring. Når vandet er kogt ind/fordampet, tilføjes mælken.

2. Tilføj mælken og lad ingredienserne koge med konstant omrøring i cirka 5 minutter – på den måde undgår du at brænde grøden på. Kom derefter låg på gryden og skru varmen ned. Lad grøden simre i 45 minutter, men rør jævnligt så du undgår at brænde bunden.

3. Når grøden er færdig, toppes den med kanelsukker og en god klat smør.