Kokoskranse

Kokoskranse

… (Enter text) …

Kokoskranse

  50-60 stk | 1,5 time

Ingredienser

250g smør, blød
250g sukker
250g kokosmel
250g mel
1 æg

 

Fremgangsmåde

1. Kom alle ingredienserne i en røremaskine og ælt det hele godt sammen.

2. Sæt derefter dejen på køl i 30 minutter.

3. Tænd din ovn på 190 grader, varmluft og beklæd bageplader med bagepapir.

4. Skær dejen op i mindre stykker og lad stykkerne gå igennem en kødmaskine med bageplade, stor stjerne. Stængerne skal cirka være 8-10 centimeter. Form stængerne til små kranse og bag dem i midten af ovnen i 10 minutter, indtil de er gyldne.

Risengrød

Risengrød

… (Enter text) …

Risengrød

2 serveringer | 1 time | vegetar

Ingredienser

185g grødris
250ml vand
1L letmælk
1 tsk salt

Topping
Smør
Kanel sukker, bland 1 spsk kanel med 3 spsk sukker

Fremgangsmåde

1. Kom ris og vand i en gryde og lad det koge i 5 minutter under omrøring. Når vandet er kogt ind/fordampet, tilføjes mælken.

2. Tilføj mælken og lad ingredienserne koge med konstant omrøring i cirka 5 minutter – på den måde undgår du at brænde grøden på. Kom derefter låg på gryden og skru varmen ned. Lad grøden simre i 45 minutter, men rør jævnligt så du undgår at brænde bunden.

3. Når grøden er færdig, toppes den med kanelsukker og en god klat smør.

Linsebøffer

Linsebøffer

… (Enter text) …

Linsebøffer

  8 stk. | 45 Minutter | Vegetar

Ingredienser

200g røde linser
130g fetatern, smuldret
1 rødløg, finhakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk paprika
1 tsk chiliflager
1 tsk løgpulver
2 æg
4 spsk hvedemel
2 dl pankokrummer
1 tsk salt
1 tsk peber

Andet
Pankokrummer

Fremgangsmåde

1. Kog linserne efter anvisning i letsaltet vand. Lad dem derefter køle af.

2. Kom linser og resterende ingredienser i skål og ælt det hele godt sammen.

3. Form bøfferne uden at presse dem for meget og vend dem derefter i panko. Steg dem på en opvarmet pande med smagsneutral olie. Vend bøfferne, når de er gyldne og sprød og vend dem forsigtigt med en pallet og med hjælp fra din hånd.

4. Brug bøfferne til burger eller som tilbehør.

Sprøde Koldthævede boller

Sprøde Koldthævede boller

… (Enter text) …

Sprøde Koldthævede boller

6-8 stk | 10 min + køletid natten over

Ingredienser

10g gær
3,5dl lunken vand
1 tsk salt
125g hvedemel
300g tipo 00

Fremgangsmåde

1. Opløs gær i vand og rør det ud med en ske i en lufttæt bøtte – kondibøtter er min go-to.

2. Tilføj efterfølgende salt og begge meltyper på slum. Rør undervejs og kom godt ud i alle kanter. Kom dejen på køl til dagen efter.

3. Tænd ovnen på 230 grader varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade. Kom kold vand på hænderne og tag små stykker dej op en efter en svarende til en bolle og placer dem på bagepladen.

4. Bag bollerne i midten af ovnen i cirka 12-14 minutter. Halvvejs igennem tiden hældes en deciliter vand i bunden af ovnen.

Fyldte søde kartofler

Fyldte søde kartofler

… (Enter text) …

Fyldte søde kartofler

4 serveringer | 1,5 time

Ingredienser

4 store søde kartofler
Smør, smeltet
Rapsolie
Salt og peber

Syltede rødløg
Find opskrift HER

Fyld
200g bacon
2 store tomater, tern
2 Avocados, tern
1 rød chili, ringe
1 ds majs
100g kalamata oliven
Syltede jalepenos
100g revet mozzarellaost

Andet
Creme fraiche
2 limes, skæres i både

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og læg dem i folie. Pensel dem med smør og olie og pak dem derefter helt ind i folie. Bag dem i midten af ovnen i cirka 55 minutter – tiden kan variere efter størrelse. Men kartoflerne er færdige, når de er møre.

3. Kom din bacon i ovnen, samtidig med kartoflerne og bag det indtil sprødt. Hak baconen groft.

4. I mellemtiden laves de syltede rødløg og grøntsagerne forberedes.

5. Når kartoflerne er færdige, skæres de halvvejs igennem og drysses med ost. Hvorefter de fyldes med syltede rødløg, grøntsager og bacon. Top dem med creme fraiche og server limebåde på siden.