Mørbrad 

Mørbrad 

Mørbrad I Fad

  4 Servinger | 45 Minutter

Ingredienser

1 svinemørbrad

2 rødløg 

2 hvidløg 

300g blandede svampe 

1 spsk tørret rosmarin 

Smør 

Salt og peber efter smag 

Sauce 

15g smør 

2 spsk hvedemel 

1/2L fløde 

300ml grøntsagsbouillon 

1 tsk sovsekulør 

Salt og peber 

Andet 

300g basmati ris

Fremgangsmåde

1. Smør et ildfast fad let med smør og tænd din ovn på 200 grader varmluft. 

2. Skær fedtet af mørbraden og skær den ud i strimler. 

3. Skær løg i små tern og svampe i skiver efter de er renset grundigt. 

4. Svits løg, svampe og rosmarin på panden med fedtstof, indtil løgene er bløde og tilføj derefter mørbraden som kun lige brunes. Fordel derefter fyldet ud i fadet. 

5. Begynd på saucen. Smelt smørret og rør melet i. Når de to elementer er pisket sammen og tyknet, tilføjes fløden, efterfulgt af din bouillon. Lad det simre i 5 minutter. Kom kulør i saucen, rør den ud og smag den tilsidst til med salt og peber, inden den hældes henover kødet. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter. 

6. Imellemtiden koges risen efter anvisning i letsaltet vand. 

7. Server retten med ris som tilbehør.

Perle couscous M. Blandet Frugt & Basilikum 

Perle couscous M. Blandet Frugt & Basilikum 

Perle couscous M. Blandet Frugt & Basilikum

4 Serveringer | 35 Minutter

Ingredienser

250g perle couscous

1 granatæble

2 røde æbler 

1 bdt basilikum

1 mango 

1 rødløg 

Olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog din perle couscous I letsaltet vand efter anvisning og lad den herefter køle helt af. 

2. Halver granatæblet på den vandrette led og slå kernerne ud med hjælp fra en træske. Sørg for du bruger forklæde og at du slår kernerne ned i en dyb skål. Sorter de hvide stykker fra efterfølgende. 

3. Skyl æblerne og den friske basilikum. Skær æblerne ud i tern og finhak basilikummen groft. Pil din mango og dit rødløg. Skær begge komponenter ud små tern. 

4.Kom den kogte couscous i en skål og bland den med alle de andre komponenter. Server salaten på et fad eller tallerken. 

chokolade smoothie

chokolade smoothie

Chokolade Smoothie

2 Store Glas | 10 Minutter

Ingredienser

1 avocado 

4 medjool dadler 

2 bananer 

3,5 dl mandelmælk 

2 tsk kakao 

1 tsk vaniljesukker 

1 tsk kakaonibs 

Pynt 

Kakaonibs

Fremgangsmåde

  1. Pil avocado og bananer. Fjern stenene fra dadlerne og kom derefter alle ingredienser i en smoothie blender og blend det hele godt sammen. Synes du konsistensen er for tyk, kan du tilføje mere mælk. 
  2. Kom din smoothie I glas og pynt dem med kakaonibs.
Snickers Af Dadler 

Snickers Af Dadler 

Snickers Af Dadler

 10 pcs 25 Minutes | Vegetarian

Ingredienser

10 mejool dates
Crunchy peanut butter
200g milk chocolate

Garnish
25g salted peanuts

Fremgangsmåde

1.Line a baking tray with a piece of baking paper.
2.Cut all the dates free of stones and open them up a bit to make room for the marzipan.
3.Put a little marzipan in each date and then squeeze the dates together, without squeezing too much.
4 Start tempering the chocolate.
5. Set one third of the chocolate aside and put the rest in a microwave-safe bowl.
6. First, the chocolate must reach 45 degrees, so it is therefore important that you turn on the microwave in seconds per Time not to exceed 45 degrees.
7. Stir the chocolate every time you take it out to check the temperature.
8. When the chocolate has reached 45 degrees, add a small handful of chocolate buttons to cool the chocolate down. Stir as you go and check the temperature.
9.The mixture must land at a temperature between 29-30 degrees, no more and no less.
10. When you have reached the right temperature, turn the dates in the chocolate one by one and then place them on the baking paper.
11. Coarsely chop the salted peanuts and sprinkle them over the dates before the chocolate hardens.
12. If the dates are not to be eaten immediately, they can be refrigerated.

English Breakfast Buddha Bowl 

English Breakfast Buddha Bowl 

English Breakfast Buddha Bowl

 

  4 Serveringer | 45 Minutter

Ingredienser

Poached eggs
4 eggs (poached) (See my video under IG TV, how)
2 dl vinegar

Baked tomatoes
6 medium cherry tomatoes
Olive oil
Fresh thyme
Salt and pepper

Marinated mushrooms
50g mushrooms
2 tbsp. balsamic vinegar
1 clove garlic
1 tbsp. soy

Toast
2 pieces of toast bread
1 tbsp. butter
Salt and pepper

Other
2 tins of baked beans
1 small pack of brunch sausages (200g)

Fremgangsmåde

1.Tænd din ovn på 200°, varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.

2.Start med at skylle og halver dine tomater på langs. Pensel dem med olie og drys rosmarin, salt og peber henover efter smag. Placer dem på bagepladen.

3.Rens dine champignons og kom dem i en pose med resterende ingredienser. Hæld dem herefter ud på bagepladen ved siden af tomaterne.

4.Kom din bacon på den anden bageplade, samt brunch pølserne.

5.Bag det hele i ovnen i cirka 20 minutter. Indtil bacon er sprødt.

6.I mellemtiden smøres dine to stykker toastbrød med smør på hver side.

7.Steg dem på en pande, indtil de er de ristede. Halver dem herefter diagonalt, så du får 4 stykker.

8.Opvarm vand med eddike til dine æg.

9.Slut af med, at opvarme dine baked beans ved middelvarme.

10.Når vandet til æggene koger, klækkes dine æg ned i. Lad dem pochere i max 2 minutter. Fisk dem op med en hulske og kom dem på et stykke papir.

11.Anret dine skåle som du lyster og pynt med frisk timian.