Select Page
Maskeret Blomkål M. Rejer, Tomater & Dild Dressing

Maskeret Blomkål M. Rejer, Tomater & Dild Dressing

Maskeret Blomkål M. Rejer, Tomater & Dild Dressing

Den her ret har jeg fået serveret hos min farmor lige siden jeg husker og jeg elsker den. Hver gang jeg er på besøg hos mine bedsteforældre og jeg får lov til, at vælge aftensmad, lander valget hver gang på denne ret – og ja jeg får stadig lov til at vælge. Jeg har derfor rekreeret den for ikke mindst at dele den med jer, men også for at give min farmor credit for, at bibeholde de gamle danske og ikke mindst nostalgiske retter man aldrig går fejl af som nok de fleste af os 90’er børn vil erindre på den ene eller anden måde. Tak farmor.
Jeg håber i vil nyde den ligeså meget som jeg gør.

6 Serveringer

30 Minutter

Ingredienser

2 små eller 1 stort blomkål
6 æg
100g cherrytomater
170g rejer
50g feld salat

Dressing:
300g Cremefraiche
2 bdt dild
Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

1. Start med at skylle, rense og pille bladene af dine blomkål.

2. Kog letsaltet vand op i en stor gryde og kom blomkålene i, når vandet koger. Kog dem under låg i 25 minutter, indtil al dente.

3. I mellemtiden påbegyndes det kolde til retten.

4. Kog æggene i cirka 7 minutter. Når de er færdige hældes der kold vand i gryden, så æggene kan køle helt af.

5. Skyl feld salat og cherrytomater. Halver tomaterne og anret salaten på et fad.

6. Når dine blomkål hoveder er færdige, tages de op af gryden og køles helt af, inden de placeres på fadet med salaten.

7. Imens blomkåls hovederne køler, laves dressingen.

8. Kom creme fraiche, salt og peber i en skål. Smag det til, indtil du er tilfreds.

9. Skyl og finhak den friske dild og rør den i creme fraichen.

10. Pil æggene og skær dem i kvarte på langs.

11. Når blomkål hovederne er klar og anrettet på fadet, kommes halvdelen af dressingen på toppen.

12. Drys herefter med rejer og anret æggene omkring.

13. Server eventuelt retten med brød.

Bagt Jomfruhummer M. Chili, Citron & Persille Mayo

Bagt Jomfruhummer M. Chili, Citron & Persille Mayo

Bagt Jomfruhummer M. Chili, Citron & Persille Mayo

Jeg er ikke den helt store fiskespiser, men skaldyr specielt er jeg vild med. Jomfruhummer er nok også en af mine favoritter, hvis jeg skal udvælge en specifik spise fra havet. Der er ikke nogen tvivl om, at jomfruhummer smager fantastisk, hvis de er tilberedt rigtigt. Vi danskere er specielt glade for at spise dem om sommeren. For mig er jomfruhummer noget du kan spise året rundt, men det er en luksuriøs spise, hvilket gør, at man ofte holder det til specielle anledninger så som nytår eller som tidligere nævnt, når man har ferie henover sommeren. I dag deler jeg en fantastisk lækker, men også nem opskrift på jomfruhummer, bagt i ovnen med blandt andet chili og persille. Hertil er de serveret med en hjemmerørt persille mayo. Jomfruhummerne er fra Nordfra som tilbyder noget af det bedste fisk i Danmark, fra Færøerne. De her jomfruhummere kan bestilles via deres hjemmeside og bliver leveret lige til døren.

4 Serveringer

40 Minutter

Ingredienser

10-12 stk jomfruhummere fra Nordfra
25g smør
2 hvidløg
1 rød lang chili
1 citron (saft & skal)
1 håndfuld frisk persille
Friskkværnet peber efter smag

Persille mayo:
1 æggeblomme
1,5dl rapsolie
1/2 bdt. Frisk persille
1/2 citron (skallen)
Smag til med salt og peber

Andet:
1 citron
1 baguette

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

2. Tag en jomfruhummer ad gangen og vend den på ryggen. Skær et snit på langs, uden at skære hele vejen igennem.

3. Fjern tarm der sidder langs ryggen og herefter mavesækken som sidder bag øjnene på jomfruhummeren. Oftest er tarm og mavesæk nemme, at finde, da de begge oftest er mørke i farven. Der kan ske at sidde lidt sand hvor mavesækken har sat, så det er vigtigt, at man renser godt igennem.

4. Placer jomfruhummerne på bagepladen med ryggen op. Åben dem en lille smule, så der er plads til fyld.

5. Smelt smør, pres hvidløgene og skyl den røde chili og finhak den herefter.

6. Bland herefter de tre ingredienser sammen.

7. Pensel jomfruhummerne med den smeltede kryddersmør.

8. Riv skallen af citronen og drys den henover hver enkelt jomfruhummer, samt saft.

9. Finhak den friske persille og drys den let henover alle jomfruhummerne.

10. Slut af med den friskkværnede peber.

11. Sæt jomfruhummerne i midten af ovnen og bag dem i 7 minutter.

12. Begynd i mellemtiden din persille mayo.

13. Vask og finhak persille og riv skallen fra citronen.

14. Pisk/blend æggeblommen luftig i en smal høj skål med en stavblender, gerne en hvor man kan sætte et piskeris på, men ikke et must. Jeg foretrækker piskeriset frem for blenderen.

15. Når æggeblommen er pisket, hældes rapsolien i på slum. Sørg for at piske på samme tid og hæld nøjsomt. Hælder du for meget olie i ad gangen, vil mayonnaisen ende med at skille.

16. Når du ikke længere kan se olien, er det fordi den er blevet optaget i æggeblommen og det betyder din mayo er klar til brug.

17. Som det sidste røres persille og den revene citronskal i mayonnaisen.

18. Server retten med persille mayo, citron og brød.

Mandarin Salat M. Grønkål, Granatæble, Hasselnød Flager & Manderin Dressing

Mandarin Salat M. Grønkål, Granatæble, Hasselnød Flager & Manderin Dressing

Mandarin Salat M. Grønkål, Granatæble, Hasselnød Flager & Manderin Dressing

Selvom julemad er godt i lange baner, synes jeg personligt, at det er lækkert, at komplimentere den ellers meget tunge mad med noget frisk så som en sprød salat. I dag deler jeg en julet salat med blandt andet hasselnødflager fra Svansø og andre ingredienser som er ideelle at benytte, for den her tid på året. Den er vendt i en lækker mandarin ravigotte dressing som giver den en dejlig frisk smag. Alt kombineret i den her salat smager simpelthen fantastisk og fungere perfekt til julebordet. Rigtig god fornøjelse og god jul.

4-6 Serveringer

35 Minutter

Ingredienser

100g finsnittet grønkål
150g rødt snittet spidskål (jeg køber det på pose)
5 mandariner
1/2 granatæble
50g blød feta
15g hasselnødflager fra Svansø

Dressing:
3 mandariner (saften
3 spsk. Olivenolie
2 spsk. Ravigotte
1 spsk. Sukker
Smag til med friskkværnet peber

Fremgangsmåde

1. Start med din dressing.

2. Pil de tre mandariner og vrid saften ud i et glas. Selve skindet gemmes ikke.

3. Kom resten af ingredienserne ned i glasset med mandarin saften og pisk det godt sammen. Det bedste vil være, at du har et glas med låg, så du kan ryste den.

4. Når dressingen er lavet, sættes den på køl, indtil brug.

5. Anret den snittede grønkål i en skål eller et fad.

6. Pil mandarinerne og pil dem fra hinanden. Halver dem herefter en gang.

7. Skral det halve af dit granatæble (se hvordan på min Instagram, under mit Instagram Tv).

8. Bland mandariner og granatæblekerner godt rundt med den snittede grønkål.

9. Smuldrer feta henover salaten og slut af med dine hasselnødflager fra Svansø.

10. Inden salaten serveres hældes mandarin ravigotte dressingen henover.

Chokolade Specier

Chokolade Specier

Chokolade Specier

Glædelig første december! Tænk at dette år snart er omme, det er jo slet ikke til at forstå.
I år er det første gang nogensinde, at jeg laver mine egne jule småkager. Jeg plejer altid at lave dem sammen med min mor, men da vi bor i Århus og ingen bil ejer, er det ikke så ofte, at vi ligger vejen forbi Djursland. Med min blog har det selvfølgelig også været oplagt, at komme igang med at udarbejde mine egne opskrifter. Det har faktisk været super hyggeligt, men også en lille smule hektisk, da jeg har skulle udarbejde en del, for at have nogle brugbare “jule opskrifter klar” til jer som følger med. Men her får i den første december opskrifter på de lækreste chokolade specier jeg længe har smagt. I kan godt se frem til en spændede december måned med en masse lækre opskrifter i sigte og selvfølgelig jule konkurrencer. Ho ho ho….

50 Stk.

2 Timer (Hviletid inkluderet)

Ingredienser

150g blød smør
225g hvedemel
100g sukker
100g mørk chokolade

Fremgangsmåde

1. Ælt smør, mel og sukker godt sammen, indtil smørret er æltet helt ud.

2. Hak den mørke chokolade groft og ælt den herefter ind i dejen.

3. Del dejen op i 2 klumper og rul dem til aflange pølser.

4. Pak dem ind i bagepapir eller husholdsningsfilm og sæt elastik omkring enderne. Sæt rullerne på køl i 1 time.

5. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret bagepapir på to bageplader.

6. Tag nu rullerne ud og skær dem forsigtigt ud med en tykkelse på cirka 1 cm. Kom dem en efter en over på bagepladerne. Placer dem ikke for tæt på hinanden.

7. Bag dem i midten af ovnen i 8 minutter, indtil gyldne.

8. Når kagerne er færdige, køles de af på en rist.

Opskrift Tip

Bryder du dig ikke om mørk chokolade, kan den sagtens skiftes ud med en anden variant.
Cæsar Wraps Med Karry Dressing

Cæsar Wraps Med Karry Dressing

Cæsar Wraps Med Karry Dressing

Indimellem er det lækkert, at skifte brødet ud i madpakken med noget andet. I dag deler jeg nogle lækre og meget nemme cæsar wraps som kan være et super alternativ til frokosten eller aftensmaden i den travle hverdag. Retten kræver ikke mange ingredienser og er også forholdvis billig, at lave. Efter arbejde er jeg ofte træt og orker ikke rigtig at skulle i køkkenet at kreere det helt store. Derfor er denne ret god, da den reducere din arbejdstid i køkkenet sammenlignet med mange andre aftensmads retter. Jeg har skiftet den originale cæsar dressing ud med en karry hvidløgs dressing, da jeg ikke er fan af sardiner. Dog synes jeg karry dressingen komplimentere retten super godt og hvis du spørger mig, gør den uden sardiner retten mere børnevenlig.

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

Marineret Kylling:
600g kyllinge stimler
3 spsk. Dijon sennep
2 pressede hvidløg
1 håndfuld frisk timian
4 spsk. Rapsolie
Salt & peber efter smag

Fyld:
2 hoveder hjertesalat
1 pk. Bacon
1 parmesan ost (man river det ost i hver wrap som man ønsker/fortrækker)

Dressing:
6 spsk creme fraiche 18%
1 spsk. Karry
1 presset hvidløg
Salt & peber efter smag

Andet:
1 pk. Majs pandekager (jeg køber dem fra Netto m. 6 stk.)

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Anret bagepapir på to bageplader.

2. Kom dine kylling strimler i en frysepose med resterende ingredienser. Ryst det godt rundt og sæt blandingen på køl i 10 minutter.

3. Anret bacon på en af bagepladerne og kom det i ovnen i 10 minutter.

4. Kom kyllingen ud på den anden bageplade og bag det i ovnen i 15 minutter.

DanishEnglish