Fastelavnsboller M. Brombær & Creme




10-12 stk Serveringer

1,5 timer

Ingredienser
Dej
125g smør
2,5dl mælk
40g gær
40g sukker
Knivspids salt
500g hvedemel cirka
Vaniljecreme
½ vaniljestang
25g sukker
20g maizena
2 ½dl mælk
2 små æggeblommer
Andet
125g friske brombær
Glasur
100g friske brombær
150g flormelis
Pynt
Tørrede rosenblade
Fremgangsmåde
1. Start med at lave din vaniljecreme. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med sukker, maizena og en 1/2 dl af mælken. Pisk ingredienserne til en lugtig masse og tilføj æggeblommerne en efter en under omrøring.
2. Den resterende mælk, koges op sammen med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de øvrige ingredienser til cremen som du forinden piskede sammen. Kog blandingen op i 5 minutter samtidig med at den piskes. Når den er kogt op og tykner, overføres den med det samme til en kold beholder og sættes på køl, indtil brug.
3. Begynd nu med dejen. Start med at komme smør og mælk i en gryde og opvarm ingredienserne ved svag varme, indtil smørret er smeltet. Kom herefter blandingen i en røreskål og lad den køle i 5 minutter.
4. Smuldr gæret ned i skålen når den opvarmede mælk er lun og rør rundt, indtil gæret er opløst. Tilsæt herefter sukker, salt og mel på slum.
5. Ælt dejen i 10 minutter indtil den er elastisk og slipper skålen – det gør ikke noget at den stadig er lidt klistret i bunden. Ælter du i hænderne er det vigtigt, at ælte dejen grundigt, så alle ingredienserne er æltet til fulde. Lad herefter dejen hæve tildækket i 30 minutter.
6. Når dejen er færdighævet rulles den ud til retangulær form med en tykkelse på 3-4 millimeter og del derefter dejen op i små kvadrater på ca. 12×12 cm.
7. Læg 2 teskefulde creme og to friske brombær på midten af hver kvadrat.
8. Tag en kvadrat ad gangen og saml hjørnerne ved, at trække alle kanter sammen til midten, hvorefter de “nuldres” til en kombineret dej. Sørg for at nulr dem godt, så bollen er tæt. Det er vigtigt de er lukket til, alle steder, ellers risikere du, at fyldet falder ud under bagning. Når bollerne er formet placer du den side med sammenlægningen i bunden, hvorefter du forsigtigt ruller bollen rundt med en cikulær bevægelse.
10. Beklæd en bageplade med bagepapir og anret bollerne herpå og lad dem hæve tildækket i 45 minutter.
11. I mellemtiden opvarmes din ovn til 185 grader, almindelig ovn.
12. Pensel bollerne med æg og bag dem i midten af ovnen i cirka 12-14 minutter, indtil de er gyldne. Når bollerne er færdige køles de af, før de dekoreres.
13. Gå i gang med glasuren. Blend de friske brombær og si saucen fri for frø. Kom 3-4 spsk brombær sauce i en skål med flormelis og rør det hele godt sammen, indtil du har en ensfarvet glasur. Tilføj en ske brombærsauce ad gangen.
14. Pynt alle bollerne med glasur og drys dem med tørrede rosenblade.
0 kommentarer