Arabisk Brød Toppet M. Hummus, Avocado & Granatæble
Hvis du er vild med brød, dip og topping, ligesom jeg – kan jeg næsten garantere, at disse arabiske fladbrød med hummus og topping er lige noget for dig. Alle elementer er nemme at lave og brødene dem selv, købes færdige i special butikker som forhandler øst europæiske madvarer. Når vi har gæster på besøg herhjemme, fortrækker jeg, at servere en lille snack eller fingerfood, inden servering af aftensmad. De her brød snacks, er blevet serveret et par gange efterhånden, da det er en sikker vinder og ikke tager mere end 20 minutter at lave. Man kan freestyle med topping alt efter hvad man foretrækker og eventuelt udskifte hummus med hay dari eller tzatsiki.




4 Serveringer

20 Minutter


Ingredienser
2 stk. arabiske fladbrød (kan købes i de små special butikker som forhandler øst europæiske produkter)
Hummus:
460g kikærter
1/2dl vand
1 tsk kværnet peber
1 citron (saft
2 små hvidløg
4 spsk. olivenolie
Salt efter smag
Topping:
1 avocado
1/2 granatæble
50g blød feta
1 tsk. sesame
1 tsk. chia frø
1 håndfuld frisk basilikum
Fremgangsmåde
1. Klip dine fladbrød ud med en saks, så du får 8 “pizza” lignende slices af et brød. Anret dem herefter på en tallerken.
2. Dræn dine kikærter og kom dem ned i en mini mixer eller food processor sammen med resten af ingredienserne. Blend din hummus godt, indtil den er cremet i konsistens.
3. Brug en ske til at smøre hummus ud på hvert enkelt brød stykke.
4. Halver avocadoen, pil sten ud og skær den ud i tynde skiver.
5. Skræl dit granatæble (se under Instagram Tv hvordan jeg gør).
6. Læg en skive avocado henover hummusen på hvert enkelt stykke. Drys herefter med granatæble, feta, sesamfrø og chia frø.
7. Skyl og finhak den frisk basilikum og drys den henover stykkerne.
8. Slut af med friskkværnet peber.

0 kommentarer