Australsk Lamington Kage

Jeg har de sidste 2,5 år boet i Australien og har efterhånden smagt en del af de australske kage kreationer. Selvom der er mange lækre kager er og bliver min absolut favorit, Lamington kagen. Kagen er en helt almindelig vanilje kage aka vanilla sponge cake og pisker man dejen rigtig, får man en dejlig luftig kage. Kagen er overtrukket med chokolade kakao sovs og sidst dyppet i kokosmel. Den smager fantastisk og man kan spise den som den er eller halver den og komme syltetøj, nutella, creme, you name it, i.

12 Stykker

1½ Time

Ingredienser

Kagedej
125g smør
2dl sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
250g hvedemel
2 1/2 tsk bagepulver
1 3/4dl mælk

Chokolade Glasur
150g mørk chokolade (jeg bruger det fra Callebaut)
2dl mælk
75g sukker
90g smør
3 spsk kakao

Fyld
1 lille gl. hindbær syltetøj

Pynt

200g kokosmel

 

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft.

​2. Skær smørret i mindre tern og pisk det sammen med sukkeret. Pisk et æg i ad gangen. Det er vigtigt, at du lader det første æg piske i mindst 5 minutter, før du tilføjer det andet. Kom herefter mælken i.

3. Mål vaniljesukker, mel og bagepulver af i en dyb tallerken og kom det i røreskålen på slum.

4. Kom et stykke bagepapir ned i en folie form eller bageform med målene 23×23 cm.

5. Fordel dejen ud i formen og bag den i midten af ovnen i ca. 25 minutter.

6. Når kagen er færdig, køles den helt ned, før den skæres ud.

7. Imens din kage køler af, kan du begynde med din chokolade glasur.

8. Start med at hakke din chokolade groft.

9. Kom mælk, sukker og smør i en gryde og giv blandingen et opkog, sigt på samme tid kakaoen ned i. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt den hakkede chokolade og lad den stå i 5 minutter, før du røre rundt. Når glasuren har stået i 5 minutter, piskes den godt sammen.

10. Kagen tages den ud af formen. Flæk kagen i to, så du ender med en top og bund, ligesom når du skære lagkagebunde ud. Tag forsigtig toppen af og vend den med indersiden opad.

11. Smør kagen med syltetøj og læg den herefter sammen. Nu skæres små firkanter ud til kagen.

12. Overtræk nu dine kagestykker med glasuren. Jeg bruger en palet, hvor jeg placere kagen på. Holder den indover gryden med glasuren og bruger en ske til at overtrække med. På den måde undgår du, at kagen går i stykker.

13, Tilsidst rulle du forsigtigt kagestykkerne i kokosmel.

Opskrift Tip

Man kan også smelte andre farver chokolade til at dyppe kagen i og eventuelt bytte kokosmel ud med krymmel.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *