Baba Ganoush

Aubergine er nok en af de grøntsager som jeg synes er sværest at implementere i nye opskrifter og madlavning generelt. Grøntsagen har ikke meget smag og selve konsistensen er en mellemting mellem blød og hård. Jeg er ret sikker på, at jeg langt fra er den eneste der har det på den måde med lige denne grøntsag. Jeg prøver dog stadig indimellem, at bruge den, da jeg synes det er en spændede grøntsag, men også mærkelig på en og samme tid. Jeg har jeg prøvet mig frem med den såkaldte baba ganoush aka aubergine dip. Jeg har blandet ingredienser som jeg personligt kan lide det og generelt synes jeg at al dip er lækkert, så selvom aubergine ikke er på min top 5 over yndlings grøntsager, synes jeg faktisk den her dip, er ret lækker.

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

2 aubergines
2 fede hvidløg
1 citron (saften)
1 spsk. tahin
1 spsk. olivenolie
1/2 bdt. frisk persille
Salt & peber efter smag

Pynt:
Frisk persille

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Kom et stykke bagepapir på en bageplade.

2. Skyl dine aubergines og prik dem med en gaffel, hele vejen rundt, mange gange. Kom herefter de hele aubergines på bagepladen. Bag dem i ovnen i 45 minutter.

3. Når dine aubergines er bagt, halveres de. Lad dem køle helt af inden brug.

4. Imellemtiden pilles hvidløg og persille. Husk at skylle persillen.

5. Når dine aubergines er kolde, skrabes kødet ud. Kom nu alle ingredienser i en mini mixer og blend det hele sammen. Smag til med citron, salt og peber.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *