Select Page

Bagt Cheesecake Med Karamel Sauce & Brændte Figner

Jeg er en af dem som fortrækker hovedret frem for dessert. Dog er cheesecake en undtagelse. Jeg elsker den kage og tror det bunder i, at kagen ikke er for sød i smag. Jeg har været så heldig at afprøve brændte figner fra Svansø som jeg besluttede mig for skulle indgå i en cheesecake. Jeg har brugt både figner og karamel lagen til at implementere i min kage. Den her cheesecake er bagt, men hovedingrediensen som er figner/karamel lage kan også sagtens bruges i en non-bake cheesecake. Personlig foretrækker jeg kagen bagt, men det er jo smag og behag.

6-8 Servings

2,5 (hviletid inkluderet)

Ingredienser

1 lag:
200g havrekiks
95g smør

2 lag:
400g philadelphia natural smøreost
100g sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
5 spsk. karamel sauce fra de brændte figner (husk at gemme resten af saucen til pynt)

3 lag:
500g creme fraiche 18%
50g sukker
1/2 tsk. Vaniljesukker

Pynt:
400g Svansø’ brændte figner på dåse, samt karamel lagen

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på varmluft, 200 grader. 

2. Start med første lag i kagen. Blend dine kiks i en mini mixer og smelt smør. Rør herefter de to ingredienser sammen.

3. Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform med målene 21 cm. og spænd formen sammen. Klip det overskydende bagepapir udenfor formen af. Smør siderne i formen med smør og kom herefter kikseblandingen i. Pres den godt ud hele vejen rundt og sørg for at den er lige tyk alle steder. Bag den 10 minutter i midten af ovnen.

4. I mellemtiden piskes ingredienserne sammen til andet lag.

5. Lad kiksebunden køle af i 5 minutter, inden andet lag kommes ovenpå.

6. Bag nu kagen i 20 minutter i midten af ovnen.

7. Pisk 3 lag af kagen sammen og sæt det til side, indtil brug.

8. Når kagen er bagt, er det vigtigt, at den får lov til at sætte sig og køle lidt af i cirka 15 minutter, inden det sidste lag kommes på. Hvis ikke man venter ryger tredje lag igennem andet lag.

9. Kom tredje lag ovenpå kagen og bag den 10 minutter i ovnen.

10. Lad kagen køle helt af, inden den pyntes med de brændte figner og karamel lagen fra fignerne.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish