Bagt Græskar Salat

Butternut squash en en genial “frugt” som kan bruges til mange forskellige slags madretter både i det søde og salte køkken. For jer der ikke ved det, er det rigtig nok, at squashen er en frugt og ikke grøntsag. Personligt forbinder jeg den med en grøntsag, da jeg altid bruger den indenfor det salte køkken. I dag deler jeg den lækreste og nok også nemmest efterårs salat bestående af få ingredienser som butternut, feld salat, græskarkerner, feta mm. Salaten er også ideel til julebordet for at friske den ellers tunge julemad op.

4 Serveringer

40 Minutter

Ingredienser

1 butternut squash
4 spsk rapsolie
1 spsk. tørret oregano
Salt og peber efter smag
75g feld salat
20g græskarkerner
20g pinjekerner
50g blød feta

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft og beklæd to bageplader med bagepapir.

2. Skræl din butternut (hvis den er økologisk, er det fint bare at skylle den). Skær squashen ud i mellemstore tern og kom dem i en skål, hvorefter de vendes i olie, oregano, salt & peber. Anret derefter stykkerne på en bageplade.

3. Fordel græskar- og pinjekerner ud på den anden bageplade og kom begge plader i ovnen. Bag kernerne i 10 minutter og squash stykkerne i cirka 25 minutter indtil bløde. Lad begge komponenter køle af, før brug.

4. Anret salaten i en skål, vend herefter den bagte squash i og drys med kernerne, feta

Opskrift Tip

Hvis det ikke er sæson for græskar, kan du udskifte det med rødbede, gulerod, jordskok eller kartoffel.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *