Bagt Jomfruhummer M. Chili, Citron & Persille Mayo
Jeg er ikke den helt store fiskespiser, men skaldyr specielt er jeg vild med. Jomfruhummer er nok også en af mine favoritter, hvis jeg skal udvælge en specifik spise fra havet. Der er ikke nogen tvivl om, at jomfruhummer smager fantastisk, hvis de er tilberedt rigtigt. Vi danskere er specielt glade for at spise dem om sommeren. For mig er jomfruhummer noget du kan spise året rundt, men det er en luksuriøs spise, hvilket gør, at man ofte holder det til specielle anledninger så som nytår eller som tidligere nævnt, når man har ferie henover sommeren. I dag deler jeg en fantastisk lækker, men også nem opskrift på jomfruhummer, bagt i ovnen med blandt andet chili og persille. Hertil er de serveret med en hjemmerørt persille mayo. Jomfruhummerne er fra Nordfra som tilbyder noget af det bedste fisk i Danmark, fra Færøerne. De her jomfruhummere kan bestilles via deres hjemmeside og bliver leveret lige til døren.

Ingredienser
10-12 stk jomfruhummere fra Nordfra
25g smør
2 hvidløg
1 rød lang chili
1 citron (saft & skal)
1 håndfuld frisk persille
Friskkværnet peber efter smag
Persille mayo:
1 æggeblomme
1,5dl rapsolie
1/2 bdt. Frisk persille
1/2 citron (skallen)
Smag til med salt og peber
Andet:
1 citron
1 baguette
Fremgangsmåde
1. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.
2. Tag en jomfruhummer ad gangen og vend den på ryggen. Skær et snit på langs, uden at skære hele vejen igennem.
3. Fjern tarm der sidder langs ryggen og herefter mavesækken som sidder bag øjnene på jomfruhummeren. Oftest er tarm og mavesæk nemme, at finde, da de begge oftest er mørke i farven. Der kan ske at sidde lidt sand hvor mavesækken har sat, så det er vigtigt, at man renser godt igennem.
4. Placer jomfruhummerne på bagepladen med ryggen op. Åben dem en lille smule, så der er plads til fyld.
5. Smelt smør, pres hvidløgene og skyl den røde chili og finhak den herefter.
6. Bland herefter de tre ingredienser sammen.
7. Pensel jomfruhummerne med den smeltede kryddersmør.
8. Riv skallen af citronen og drys den henover hver enkelt jomfruhummer, samt saft.
9. Finhak den friske persille og drys den let henover alle jomfruhummerne.
10. Slut af med den friskkværnede peber.
11. Sæt jomfruhummerne i midten af ovnen og bag dem i 7 minutter.
12. Begynd i mellemtiden din persille mayo.
13. Vask og finhak persille og riv skallen fra citronen.
14. Pisk/blend æggeblommen luftig i en smal høj skål med en stavblender, gerne en hvor man kan sætte et piskeris på, men ikke et must. Jeg foretrækker piskeriset frem for blenderen.
15. Når æggeblommen er pisket, hældes rapsolien i på slum. Sørg for at piske på samme tid og hæld nøjsomt. Hælder du for meget olie i ad gangen, vil mayonnaisen ende med at skille.
16. Når du ikke længere kan se olien, er det fordi den er blevet optaget i æggeblommen og det betyder din mayo er klar til brug.
17. Som det sidste røres persille og den revene citronskal i mayonnaisen.
18. Server retten med persille mayo, citron og brød.
super lækkert