Bagt gulerods Salat Med Gulerodspuré & Syltede Rødløg

Når jeg spiser salater, er det sjældent, at jeg spiser dem uden at lave en dressing. Det kan være alt fra olie dressinger til creme fraiche dressings. Derfor tænkte jeg, at det var tid til, at tænke lidt ud af boksen i forhold til, hvad der ellers kunne smage lækkert ovenpå en salat. Jeg har fundet på denne lækre sag med bagte gulerødder, spinat, parmesan, solsikkekerner og syltede rødløg. Som dressing har jeg lavet en bagt græskar pure og det er et virkelig lækkert alternativ. Det smager fantastisk og komplimentere resten af retten super godt.

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

Bagte gulerødder
6 store gulerødder
1dl rapsolie
1 spsk rosmarin
1 tsk salt og peber

Syltede rødløg
3dl eddike
2dl sukker
2 rødløg

Gulerods Puré
4 spsk rapsolie
2 fed hvidløg, presses
1 spsk tørret rosmarin
½ rødløg, finhakkes
500ml grøntsagsbouillon
4 gulerødder
Smag til med salt og peber

Fyld
150g spinat
1 håndfuld solsikkekerner
50g revet parmesanost

 

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.

2. Gå I gang med at skrælle gulerødderne, hvorefter de skæres ud I mindre stænger – mundvenlige stænger. Kom dem I en pose sammen med olie, rosmarin, salt og peber og ryst det hele godt sammen. Fordel derefter gulerødderne ud på bageplade og bag dem I midten af ovnen I cirka 25 minutter, indtil de er al dente – test med en kniv.

3. Gå igang med de syltede rødløg. Kog eddike og sukker op. Kog det indtil sukkeret er opløst. Kom dine løg I en skål og hæld eddike sukker lagen henover. Sæt løgene på køl, indtil de skal bruges.

4. Gå igang med gulerodspureen. Opvarm en pande og kom olie, løg og rosmarin og sauter elementerne, det er vigtigt, at de ikke bliver brændte. Skræl gulerødderne og skær dem I tynde skiver, hvorefter de tilføjes til panden og steges I 5 minutter. Tilføj derefter bouillonen og lad elementerne simre, indtil gulerødderne er helt møre.

5. Tilføj alle elementerne fra panden til en foodprocessor og blend det godt. Smag pureen til med salt og peber.

6. Smør puréen udover et fad med en ske. Drys derefter spinatblade henover efterfulgt af gulerødder, syltede rødløg, solsikkekerner og revet parmesan.

Opskrift Tip

Du kan også erstatte gulerødder med andre rodfrugter eller lave en anden form for puré, at komme på toppen af salaten.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *