Banan Kage
Jeg tænker, at vi nok alle har haft en favorit kage, da vi var små. I gætter sikkert på, at min var banan kage, når nu jeg deler denne opskrift med jer i dag. Faktisk var det chokolade kage, der løb af med førstepladsen, da jeg var barn. Jeg kan huske, at jeg “hadede” når min mor bagte banankage, for så gad jeg ikke spise det. Men det har heldigvis ændret sig med årerne. I dag spiders jeg både banan- og chokolade kage og vil faktisk sige, at jeg foretrækker banankagen. Min opskrift på banankage er super nem og ligetil også smager den skønt. Jeg bruger altid overmodne bananer, da det giver kagen en bedre banan smag. Derudover indeholder min opskrift en del flere bananer end andre du kan finde. Det giver kagen en dejlig svampet konsistens.



6-8 Serveringer | 1 Time 15 Minutter
Ingredienser
4 modne bananer (gem 1 til toppen)
100g smeltet smør
3 æg
160g sukker
125g mel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
Fremgangsmåde
1. Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
2. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir med målene 26×12 cm.
3. Mos tre af bananerne med en gaffel og halver en sidste på langs til toppen.
4. Smelt smørret i mikroovnen.
5. Pisk æg og sukker luftigt og tilføj efterfølgende resterende ingredienser til dejen.
6. Kom dejen i rugbrødsformen og placer den halverede banan på toppen af kagen som ønsket, uden at trykke den ned.
5. Bag kagen I midten af ovnen i cirka. 40 minutter.
0 kommentarer