Bønne Suppe Med Blandede Bønner, Selleri & Suppe Nudler
Efteråret har så småt taget over for sommeren og bladende er stille og roligt begyndt, at skifte farve og falde fra træernes grene. Alle årstider er smukke på hver sin måde, men vores danske “hygge” kultur træder for alvor i karakter den her tid på året. Derfor skal i selvfølgelig beriges med en dejlig vegetarisk suppe opskrift med blandt andet olivenolie fra Svansø. Suppen smager utrolig dejligt og smagen fra de forskellige komponenter sidder lige i skabet. Det en nem suppe som passer sig selv det meste af tiden. Den kan sagtens fryses ned og bruges, når vinteren overtager for efteråret.



6-8 Serveringer | 1 Time
Ingredienser
1dl olivenolie (Jeg bruger den klassiske fra Svansø)
2 rødløg
2 hvidløg
3 store gulerødder
4 stilke selleri
1L grøntsagsbouillon
2 dåser flåede tomater
1 dåse butterbeans
1 dåse kidney beans
75g frisk spinat
100g suppe nudler/horn
Salt & peber efter smag
Fremgangsmåde
1. Kom olie i en gryde.
2. Finhak rødløg og hvidløg og brun dem herefter i olien.
3. Skyl og skær gulerødder ud i tynde skiver og tilføj dem til løg blandingen.
4. Skyl selleri og skær stilkene ud i små stykker og kom dem herefter i gryden.
5. Opløs grøntsagsbouillon i kogende vand og lad den stå, indtil brug.
6. Når gulerødderne er halv bløde tilføjes bouillonen og de flåede tomater til blandingen. Rør det godt rundt og lad det simre i 20 minutter.
7. Skyl bønner og spinat og tilføj efterfølgende ingredienserne til gryden. Lad det simre under låg i yderligere 10 minutter.
8. Som de sidste tilføjes suppe nudlerne og suppen smages til med salt og peber. Lad suppen koge, indtil nudlerne er bløde.
9. Server eventuelt retten med brød.
0 kommentarer