Bearnaise Twister Brød

I dag skal der deles en lækker opskrift på en lidt anderledes slags brød, nemlig BEARNAISE TWISTER BRØD! Jeg er blevet inspireret fra de kendte pesto snurrer som folk er helt vilde med, at lave. Dog har jeg valgt, at lave mine brød med bearnaise fra Svansø, samt gøre brødene større så de fungere som en slags mad brød til aftensmaden. Jeg er helt vild med den bearnaise jeg har fået lov til, at afprøve fra Svansø. Den er lidt tykkere i konsistens sammenlignet med mange andre, hvilket fungere utrolig godt til lige den her slags brød, da man helst skal undgå en alt for flydende sauce. Det er mit første forsøg nogensinde med denne form for brød og synes det var forholdsvis nemt, at lave, men vær forberedt på, at bearnaisen løber en smule ud under twister metoden og sviner en lille smule.

3 Stk.

1 Time

Ingredienser

Brød: 
25g gær
3dl lunken vand
1 tsk. Salt 
1 tsk. Sukker 
2 spsk. Olivenolie 
500g hvedemel  

Fyld: 
1 glas bearnaise sauce fra Svansø 

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i den lunkne vand.

2. Kom herefter resten af dine ingredienser i og ælt dejen godt. Lad den herefter hæve i 30 minutter.

3. Drys en lille smule mel ud på bordpladen og kom dejen ud på bordet. Drys lidt mel på en kagerulle og rul dejen ud i et rektangel. Dejen skal være ca. 0,5cm. tyk.

4. Smør herefter din bearnaise ovenpå dejen. Kom godt ud i alle kanter. Laget må gerne være tykt.

5. Når din bearnaise er fordelt, tager du forsigtigt fat i siderne på den øverste langside og glider den ned over den nederste del af dejen. På den måde har du nu en dobbelt aflang dej.

6. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

7. Rul forsigtig kagerullen henover dejen et par gange.

8. Skær 3 aflange slices ud på den aflange side af dejen. Sæt to af stykkerne til side, da du skal have arbejdsplads til, at flette/rulle en twister ad gangen. Når første twister påbegyndes, skæres der et snit hele vejen ned på den aflange side af dej stykket. Skær så du får et slice hvor den øverste ende er sammenhængende og den nederste er to løse stykker dej, som er dem du skal twiste brødet med. Det er normalt at din bearnaise løber lidt ud, men det kan alt sammen kommes ovenpå twister brødene, når de er klar til bagning.

9. Begynd nu med, at twiste dejen rundt oppe fra hvor dejen hænger sammen og ned. Når du er færdig med at twiste, rulles brødet ind til en rulle. Lig enderne af dejen ind under twister brødet, så brødet de ikke åbner sig op under bagning.

10. Kom forsigtigt dine 3 bearnaise twisters over på bagepladen. Brug resterne fra din bearnaise til at komme ovenpå brødet (se billedet nedenfor, ifht fremgangsmãde).

11. Bag brødet i midten af ovnen i 12 minutter.

Opskrift Tip

Det er en god ide at drysse bordet godt med mel, da dejen er klistret. De er ikke de nemmeste, at arbejde med, men helt klart besværet værd. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *