Blomkålsgratin

4 Serveringer

1 timer

Ingredienser

500g blomkål
15g smør
100g mel
4dl letmælk
5 æggehvider
5 æggeblommer
225g kyllingetern
3 store håndfulde rasp

Andet
Smør til topping

Fremgangsmåde

1.Start med at brække blomkålshovederne i små buketter.
2.Kog buketterne i letsaltet vand i 5 minutter og dræn dem herefter for vand.
3.Tænd din ovn på 180 grader, almindelig ovn.
4.Start på jævningen. Smelt smørret i en gryde og tilføj melet. Sørg for at piske godt undervejs. 5.Når melet er pisket ud, tilføjes mælken lidt på slum. Når konsistensen er tyknet tages gryden af varmen.
6.Smør et ovnfast fad med målene 36 cm i længde.
7.Adskil æggehvider og blommer fra hinanden og pisk hviderne stive. Blommerne tilføjes til jævningen, når den er kølet en smule af. Smag den til med salt og peber. Vend hviderne i jævningen med en dejskraber. Vend det rundt indtil massen er homogen.
8.Anret blomkålsbuketterne i fadet efterfulgt af kyllingetern.
9.Hæld jævningen udover blomkålen og fordel det godt.
10.Drys raspen henover blomkålen, så den er dækket godt til.
11.Bag blomkålsgratinen I ovnen i 35 minutter.
12.Server retten med lidt smørklatter på toppen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *