Bønne Salat Med Bacon, Feta & Rødløg

Den her bønne salat er simpelthen så nem, at lave som en side ret til aftensmaden. Hvis du ikke bryder dig om rå løg, smager salaten også dejligt med syltede rødløg. Salaten er en af dem som går igen herhjemme, da den er hurtig at bikse sammen og samtidig fungere rigtig godt rester til madpakken.

4 Serveringer

35 Minutter

Ingredienser

150g bacon
500g grønne bønner
100g edamamebønner
100g ærter
1 lille rødløg, halve ringe
250g fetatern med persille og hvidløg

Dressing
2 spsk ravigotte
1 spsk olivenolie
1 tsk hvidvinseddike eller anden eddike
1 fed hvidløg, presset
Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.

2. Fordel din bacon ud på bagepladen og bag det i ovnen, indtil sprødt. Når din baconen er kold, skæres den ud i grove stykker.

3. Kog dine din grønne- og edamamebønner som anvist og skyl dem herefter i koldt vand. Husk at tilsætte salt til den kogende vand.

4. Kom ærter i en si og hæld kogende vand henover, hvorefter de dryppes af.

5. Anret de grønne bønner på et fad og top dem edamamebønner, ærter, løg og feta.

6. Ryst ingredienserne til dressingen sammen og hæld den hen over salaten.

Opskrift Tip

Hvis du vil gøre salten mere fyldig, så den fungere som et måltid i sig selv, kan du tilføje fuldkornspasta og kidney bønner. Det er to ingredienser som fungere rigtig godt sammen med øvrige ingredienser i salaten.

2 Kommentarer

  1. Mette

    Så lækker og enkelt salat, vi har lavet den idag, kæmpe hit og bestemt ikke sidste gang vi laver den.

    Svar
    • Foodcoma

      Hej Mette ☺️
      Hvor er det bare dejligt at høre!

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *