Broccoli Edamame Patties
Kan du også godt indimellem lide, at skifte kødet ud i burgeren med et plantebaseret alternativ? Det kan jeg og derfor udvikler jeg indimellem nye opskrifter i dette sammenhæng, da man faktisk kan lave nogle super lækre grøntsags patties. I dag deler jeg min nyeste kreation i form af plantebøffer – broccoli edamame patties. De smager fantastisk og kan sagtens serveres som tilbehør til andre typer aftensmad eller som på billedet med creme fraiche og frisk dild som en lille mellem snack.




12 stk.

45 Minutter


Ingredienser
100g hvid quinoa
150g frosne edamame bønner
1 hoved broccoli (500g)
1 bdt. Frisk dild
1 rødløg
3 æg
1 tsk. Chiliflager
1 tsk. Groft salt
1 tsk. Friskværnet peber
2 spsk rapsolie
Andet
Rapsolie & smør til stegning
Pynt
1 bdt. Frisk dild
250g creme fraiche 18%
Fremgangsmåde
1. Kog din quinoa I letsaltet vand efter anvisning. Lad den derefter køle helt af, inden brug.
2. Tag de frosne edamame bønner op fra frost og lad dem tø op i kogende vand.
3. Skær stokken af broccolihovedet af og skær hovedet i små buketter hvorefter de kommes i en foodprocessor sammen med edamame og dild. Blend det hele godt og kom herefter massen over i en skål.
4. Skær løget ud i små tern og kom dem i skålen sammen med resterende ingredienser. Ælt det hele godt sammen med hænderne.
5. Kom lidt olie og smør på en opvarmet pande.
6. Form dine patties med hænderne så de ligner bøffer. Anret dem på panden og vend dem forsigtig de første par gange, så blandingen ikke falder fra hinanden. Steg dem i cirka 8-10 minutter på hver side ved middelvarme, indtil de har fået en gylden overflade.
14. Hak den friske dild til pynten og top dine patties med både dild og creme fraiche.

0 kommentarer