Select Page

Broccoli Edamame Patties

Kan du også godt indimellem lide, at skifte kødet ud i burgeren med et plantebaseret alternativ? Det kan jeg og derfor udvikler jeg indimellem nye opskrifter i dette sammenhæng, da man faktisk kan lave nogle super lækre grøntsags patties. I dag deler jeg min nyeste kreation i form af plantebøffer – broccoli edamame patties. De smager fantastisk og kan sagtens serveres som tilbehør til andre typer aftensmad eller som på billedet med creme fraiche og frisk dild som en lille mellem snack.

12 stk.

45 Minutter

Ingredienser

100g hvid quinoa
150g frosne edamame bønner
1 hoved broccoli (500g)
1 bdt. Frisk dild
1 rødløg
2 æg
1 tsk. Chiliflager
1 tsk. Groft salt
1 tsk. Friskværnet peber
2 spsk. Rasp

Andet:
Rapsolie & smør til stegning

Pynt:
1 bdt. Frisk dild
250g creme fraiche 18%

Fremgangsmåde

1. Kog din quinoa I letsaltet vand efter anvisning. Lad den herefter køle helt af, inden brug.

2. Tag de frosne edamame bønner op fra frost og lad dem tø op i varmt vand.

3. Skyl broccoli og dild.

4. Skær stokken af broccolihovedet. Pil hovedet i små buketter og kom dem i en foodprocessor.

5. Blend broccoli og edamame bønner fint og kom herefter massen over i en skål.

6. Pil løget og skær det ud i små tern

7. Finhak den friske dild.

8. Kom nu alle ingredienserne i skålen med broccoli og edamame, inklusiv quinoaen.

9. Ælt det hele godt sammen.

10. Kom lidt olie og smør på en opvarmet pande.

11. Form dine patties med hænderne så de ligner bøffer.

12. Vend dine patties forsigtig de første par gange, så blandingen ikke falder fra hinanden.

13. Steg dem i cirka 8-10 minutter på hver side ved middelvarme, indtil de har fået en gylden farve.

14. Skyl den friske dild til pynten og hak den fint.

15. Top dine patties med creme fraiche og frisk dild.

Opskrift Tip

Har du ikke en blender, kan broccolihovedet rives.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish