Brombær Mousse Kage Med Isvaffel Bund
Hvis du leder efter en god opskrift på en sommerlig og frisk kage, så vil jeg anbefale dig, at prøve min brombær mousse kage med isvaffel bund. Kagen er let og syrlig i smag og bunden giver en god knas. Den er super nem at lave og det meste af kage processen består i hviletid, så den kan sætte sig. For at gøre kagen lidt lettere har jeg brugt græsk yogurt i stedet for fløde, hvilket fremhæver smagen af brombær. Kagen er pyntet med kvaste vafler og friske brombær.




6-8 Serveringer

4 Timer (hviletid inkluderet)

Ingredienser
Kagebund:
200g isvafler
90g smør
Brombærmousse:
2,5 plader husblas
200g frosne brombær
2 spsk. Citronsaft
75g sukker
1/2 vaniljestang (vaniljesukker kan os bruges)
1,75dl fløde
125g græsk yoghurt 2%
Pynt:
1/2 bakke friske brombær
1-2 isvafler
Fremgangsmåde
1. Blend dine isvafler is en foodprocessor.
2. Smelt smørret og bland den herefter sammen med de blendede isvafler.
3. Tænd din ovn på varmluft, 200 grader.
4. Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform med målene 21 cm. og spænd formen sammen. Klip det overskydende bagepapir udenfor formen af.
5. Kom nu vaffelbunden i formen og tryk den godt ud hele vejen rundt. Bag den i midten af ovnen i 10 minutter. Lad den herefter køle helt af.
6. Begynd på brombærmoussen.
7. Kom husblas i blød i koldt vand.
8. Kog de frosne brombær, citronsaft, sukker & vaniljekorn op og lad det simre indtil bærerne er kogt ud.
9. Når bærerne er kogt ud, blendes de i en mini mixer. Du kan evt si frøene fra, hvis ønsket. (Gør jeg dog ikke) Vrid husblas og kom den i brombær siruppen imens den stadig er varm.
10. Pisk fløde let og vend herefter den græske yogurt og brombær sirup i. Bland et godt sammen.
11. Lig et lille stykke bagepapir hele vejen rundt i springformen og kom herefter brombærmoussen nedi. Sæt kagen på køl i 3 timer.
12. Pynt med friske brombær & isvafler.

0 kommentarer