Brunkager

December måned er ikke helt december før brunkagerne er bagt og smagt. Normalt bager jeg ikke mine brunkager selv, da min farmor laver Danmarks bedste, hvis du spørger mig. Men i og med bloggen er kommet til, synes jeg det var tid til, at jeg fik kreeret min egen opskrift som jeg kunne dele med jer og her er den! Brunkagerne smager fantastisk og det er vigtigt at nævne at jo tyndere jo bedre. Kagerne bliver nemlig kun sprøde, hvis de er skåret helt tynde. Er ret stolt af denne opskrift, da den er lavet med godt julehumør, inspiration fra min farmor og passion. Husk at kagerne holder længst ved opbevaring i dåse.

100 Stk.

3 timer (ventetid inkluderet)

Ingredienser

250g blød smør
200g sukker
200g lys sirup
2 tsk. Potaske
1 spsk. Vand
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt ingefær
500g mel
40g blancherede mandler fra Svansø

Fremgangsmåde

1. Kom smør, sukker og sirup i en gryde og varm det op i en gryde. Rør det godt rundt, indtil smørret er helt opløst. Tag herefter blandingen af varmen og lad den stå, indtil den er finger varm.

2. Kom potaske i en lille skål og tilføj vand. Rør det godt rundt.

3. Kom nu alle ingredienser i en skål, undtagen mandlerne – brug gerne en røremaskine. Ælt det hele godt sammen.

4. Hak dine mandler groft og kom dem i dejen.
Del dejen op i 3 lige store klumper og rul dem alle til lange pølser.

5. Pak dem ind i husholdsningsfilm – bemærk at dejen er og skal være lidt blød. Derfor skal den rulles hurtigt, inden den klister. Sæt rullerne på køl i 2 timer.

6. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft. Anret bagepapir på tre bageplader.

7. Skær pølserne ud med en skarp kniv i tynde skiver, cirka en halv centimeter. Bliver de for tykke, bliver småkagerne bløde.

8. Anret kagerne på bagepladerne en efter en og bag dem i midten af ovnen i 5-6 minutter, indtil de bliver lidt brankede i kanten.

9. Lad kagerne køle af på en rist, når de er færdige og kom dem i en lufttæt beholder. 

Opskrift Tip

Hvis du ikke kan finde de blancherede mandler fra Svansø, kan du selv komme nogle mandler i kogende vand og lad dem ligge i 10 minutter. Herefter kan de nemt smuttes.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *