Brunkager

December måned er ikke helt december før brunkagerne er bagt og smagt. Normalt bager jeg ikke mine brunkager selv, da min farmor laver Danmarks bedste, hvis du spørger mig. Men i og med bloggen er kommet til, synes jeg det var tid til, at jeg fik kreeret min egen opskrift som jeg kunne dele med jer og her er den! Brunkagerne smager fantastisk og det er vigtigt at nævne at jo tyndere jo bedre. Kagerne bliver nemlig kun sprøde, hvis de er skåret helt tynde. Er ret stolt af denne opskrift, da den er lavet med godt julehumør, inspiration fra min farmor og passion. Husk at kagerne holder længst ved opbevaring i dåse.

Ca. 80 stk

3 timer, ventetid inkluderet

Ingredienser

250g blød smør
200g sukker
200g lys sirup
2 tsk potaske
1 spsk vand
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt ingefær
500g mel
40g blancherede mandler, hakket groft

Fremgangsmåde

1. Kom smør, sukker og sirup i en gryde og varm det op. Rør det godt rundt, indtil smørret er helt opløst og tag herefter gryden af varmen, så blandingen kan køle af. Blandingen skal være lun, når den vendes i skålen med resten af ingredienserne.

2. Kom potaske i en lille skål sammen med vand. Rør de to elementer sammen hvorefter blandingen kommes i en stor skål, sammen med resten af ingredienserne. Ælt dejen godt – gerne på en røremaskine.

3. Del dejen op i 3 lige store klumper og rul dem alle til lange ruller – lav dem ikke for tynde. Pak rullerne ind i husholdsningsfilm og kom dem på køl i to timer.

4. Tænd din ovn på 200 grader, varmluft og anret bagepapir på tre bageplader. Skær rullerne ud med en skarp kniv i tynde skiver, cirka en halv centimeter. Bliver de for tykke, bliver småkagerne bløde. Fordel kagerne ud på bagepladerne og bag dem i midten af ovnen i cirka 8-9 minutter, indtil de får en flot gylden brun farve.

5. Lad kagerne køle af på en rist og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Opskrift Tip

Hvis du ikke kan finde de blancherede mandler fra Svansø, kan du selv komme nogle mandler i kogende vand og lad dem ligge i 10 minutter. Herefter kan de nemt smuttes.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *