Boller Med 5-korns Blanding
Så er det tid til en omgang boller. Luftige og svampede boller med 5-korns blanding fra Svansø. Jeg er total fan af de pakker man kan købe med bladede frø og korn som blandt andet Svansø tilbyder. Det gør det nemt for os forbrugere og også billigere, da man ikke skal til ud og købe diverse frø/korn i seperate poser. Bollerne smager skønt med eller uden pålæg. For mig er det ofte nok med en klat smeltet smør, men en god hjemmelavet syltetøj gør det også godt på en nybagt bolle. Bollerne er nemme at lave og kornene i dejen giver et dejlig bid til brødet.




10-12 Stk.

1.5 Time


Ingredienser
120g 5-korns blanding fra Svansø
750g mel
2dl kogende vand
25g gær
3dl lunken mælk
1 tsk. Sukker
1 tsk. Salt
2 spsk. Rapsolie
Fremgangsmåde
1. Start med at lægge dine korn i blød i den kogende vand. Lad dem sidde, indtil vandet er trukket ind i kernerne.
2. I mellemtiden lunes mælken op.
3. Opløs mælk i gæren og kom herefter sukker, salt og olie i.
4. Tilføj korn blandingen og til sidst melet på slum.
5. Lad dejen hæve i en time.
6. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.
7. Form dine boller og anret dem på bagepladen. Hvis bollerne er klistret at forme, kan du komme olie på dine hænder.
8. Bag dem i midten af ovnen i cirka 15 minutter.

0 kommentarer