De Lækreste Gulerodsboller

Jeg siger det om mange af mine opskrifter, men de her boller er altså bare super nemme at bikse sammen. Jeg elsker gulerødder i brød og manglede sådan nem opskrift på morgenbrød som ikke kræver for meget arbejdstid. Jeg kreerede derfor den her opskrift. Bollerne skal ikke formes, hvilket reducere arbejdstiden. De skal nærmere klaskes på et stykke bagepapir, da de er utroligt klistret i konsistens. Man kan selvfølgelig prøve sig frem, men kan næsten garantere dig, at det vil blive en kamp med dig imod bollerne. Du kan også rive noget squash og komme i dejen sammen med dine revede gulerødder.

8-10 stk. | 60 Minutter

Ingredienser

50g gær
5,5dl lunken vand
300g revet gulerødder
100g solsikkekerner
½ tsk salt
2 spsk rapsolie
900g hvedemel

Fremgangsmåde

1. Opløs gæret i den lunkne vand. 

2. Skræl og riv gulerødderne.

3. Bland alle ingredienserne i skålen med gær og vand, men tilføj melet på slum. Ælt dejen, indtil den slipper siderne af skålen. Lad dejen hæve i 60 min tildækket.

4. Tænd din ovn på varmluft, 200 grader.

5. Tag en klump dej af gangen og klask dejen på bagepladen. Bemærk, at disse boller med vilje skal være klistret. Kommer du vand på dine hænder er dejen nemmere at arbejde med. Bag bollerne i 15-20 min i midten af oven, indtil de er lettere gyldne på toppen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *