Select Page

Gulerodsroulade Med Salat, Urter & Creme Fraiche

En af de ting jeg på sigt kommer til, at tilbyde igennem Foodcoma er catering i form at petite fingermad. Jeg elsker at kreere fingerfood hvor den mindste detalje er nøje overvejet. Det er en ting jeg glæder mig til at bringe til livs, da det er et felt jeg brænder for at dele med mine fremtidige kundekreds. Jeg har valgt, at dele nogle af mine tapas opskrifter, da jeg synes det er en god egenskab at kunne dele med andre og stadig vide, at man er skaberen bag opskriften. Derfor deler jeg min gulerods roulade som jeg er meget stolt af. Jeg har lavet den til en del events i Australien hvor folk har hyret mig. Rouladen er inspireret af den populære spinat roulade man ofte ser. Min roulade er vegetarisk og fyldt med friske råvarer. Den smager skønt og er forholdsvis nem, at lave.

1 Rulle

45 Minutter

Ingredienser

Roulade:
1 pose revet gulerødder (350g) Hvis du river dem selv, er det 8 stk
4 æggehvider
4 æggeblommer
Salt & pepper efter smag

Fyld:
500g creme fraiche
250g blandede salat blade
1 rødløg
1 bdt. Frisk dild
1 bdt. Frisk purløg
½ citron (saften)

Pynt:
Spiselige blomster
Citron skiver
Frisk dild

Fremgangsmåde

1. Start med at skille æggehvider fra blomme. Kom hvider en i en skål og blommer i en anden.

2. Pisk dine æggehvider stive og sæt dem til side.

3. Kom dine revede gulerødder på en opvarmet pande uden fedtstof. Lad dem stege indtil væden er ude, det vil sige når gulerødderne begynder, at blive bløde. Tag dem herefter af varmen og lad dem stå i 10 minutter.

4. Tænd i mellemtiden din ovn på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

5. Når gulerødderne er kølet ned, kommes blommerne henover sammen med salt og pepper. Bland det godt sammen. Kom herefter blandingen i en skål.

6. Bland dine æggehvider med gulerødderne og rør det forsigtigt rundt, indtil du har en homogen masse.

7. Hæld gulerods blandingen ud på bagepladen og smør den ud, så den er fordelt ligeligt cirka 1 cm i tykkelse. Drys lidt pepper henover.

8. Bag den I midten af ovnen i 10 minutter. Tag den herefter ud og lad den køle helt af.

9. Start med fyldet. Skær løg ud i små tern, vask og hak purløg og dild og halver din citron.

10. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og læg gulerodsbunden herpå med bagsiden opad. Træk det brugte bagepapir af.

11. Start med at smøre creme fraiche udover hele bunden efterfulgt af resterende ingredienser. Slut af med at drysse med citron saft. Sørg for at fordele det hele godt ud.

12. Rul bunden stramt sammen til en roulade ved hjælp af bagepapiret. Pak rouladen ind i film og lad den hvile på kølet par timer.

13. Skær den ud i skiver efter ønske. Pynt evn med spiselige blomster, citron skiver, frisk dild.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish