Select Page

Chia fairytale grød

Chiafrø er geniale på mange måder. Mulighederne for opskrift kreationer er mange også er de små frø super sunde og indeholder blandt andet omega-3, fibre, antioxidanter og jern. En af de ting jeg bruger chiafrø mest til, er chiagrød. Jeg elsker, at der er så mange forskellige variationer og grøden kan pyntes med alt fra frugt, chokolade, frø, kerner og meget mere. I dag deler jeg min nok hidtil bedste opskrift på chiagrød. Jeg har valgt at kalde den for “Chia fairytale grød” da den ser eventyrlig ud med farverne og de fine frosne vindruer på toppen. Jeg er meget stolt af denne kreation og glæder mig til at se hvad næste chia kreation bliver.

2 Serveringer

35 minutter (Skal stå natten over)

Ingredienser

Chia fairytale grød:
350g rabarber skyr (jeg bruger den fra Løgismose)
3 spsk. chia frø

Mini pandekager:
90g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. vaniljesukker
12g smeltet smør + smør til stegning
1dl mælk
1 sprøjtepose

Andet:
20g lys chokolade
45 g frosne mørke vindruer

Fremgangsmåde

1. Vend chia frø og rabarber skyer sammen i en skål. Bland et godt sammen og lad blandingen stå ude i 10 minutter, inden den sættes på køl, natten over.

2. Kom vindruer i en frysepose og frys dem til dagen efter.

3. Pisk alle ingredienser godt sammen til mini pandekagerne. Når blandingen er pisket, hældes den over i en sprøjtepose.

4. Opvarm en pande ved middelvarme og tilføj smør.

5. Klip et lille bitte hul i enden af sprøjteposen og lav herefter mini pandekager på hele panden. Det går rimelig hurtigt med dejen, så hvis de hænger lidt sammen, gør det ikke spor, da du efter de er færdige, kan pille stykkerne fine.

6. Steg pandekagerne i cirka 1 minut på hver side. Indtil gyldne.

7. Kom de færdige pandekager over på et stykke køkkenrulle, så det kan suge noget af det overskydende fedt.

8. Hak den lyse chokolade i små stykker.

9. Anret chia grøden i fine glas og dekorer den med mini pandekager, chokolade og de frosne druer.

1 Comment

  1. Robbo Power

    Yummy

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish