Chia fairytale grød
Chiafrø er geniale på mange måder. Mulighederne for opskrift kreationer er mange også er de små frø super sunde og indeholder blandt andet omega-3, fibre, antioxidanter og jern. En af de ting jeg bruger chiafrø mest til, er chiagrød. Jeg elsker, at der er så mange forskellige variationer og grøden kan pyntes med alt fra frugt, chokolade, frø, kerner og meget mere. I dag deler jeg min nok hidtil bedste opskrift på chiagrød. Jeg har valgt at kalde den for “Chia fairytale grød” da den ser eventyrlig ud med farverne og de fine frosne vindruer på toppen. Jeg er meget stolt af denne kreation og glæder mig til at se hvad næste chia kreation bliver.




4 serveringer

45 minutter (Skal stå natten over)


Ingredienser
Chia fairytale grød:
700g rabarber skyr (jeg bruger den fra Løgismose)
6 spsk. chia frø
Mini pandekager:
90g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. vaniljesukker
12g smeltet smør + smør til stegning
1dl mælk
1 sprøjtepose
Andet:
50g lys chokolade
90g frosne mørke vindruer
Fremgangsmåde
1. Vend chiafrø og rabarber skyer sammen i en skål. Bland ingredienserne godt sammen og lad blandingen stå ude i 10 minutter, inden den sættes på køl, natten over.
2. Kom vindruer i en frysepose og frys dem til dagen efter.
3. Når grøden er sat, anrettes den i små glas eller skåle.
4. Pisk alle ingredienser sammen til mini pandekagerne.
5. Kom pandekagedejen over i en sprøjtepose.
6. Opvarm en pande ved middelvarme og tilføj smør.
7. Klip et lille bitte hul i enden af sprøjteposen og lav herefter mini pandekager udover hele panden. Det går rimelig hurtigt med dejen, så hvis de hænger lidt sammen, gør det ikke spor, da du efter de er færdige, kan pille stykkerne fine.
8. Steg pandekagerne i cirka 1 minut på hver side. Indtil gyldne.
9. Kom de færdige pandekager over på et stykke køkkenrulle, så det kan suge det overskydende fedt.
8. Hak den lyse chokolade groft og tag vindruerne ud fra frost.
9. Dekorer grøden med mini pandekager, chokolade og de frosne druer på toppen.
Yummy