Select Page

Chia Kakao Grød

Jeg er en ud af mange som er ekstremt dårlig til, at spise morgenmad. Jeg øver mig dagligt, men appetitten er svær, at finde. Selvom mange siger, at de føler sig mere energisk efter et tidligt måltid, har jeg stadig enormt meget energi fra morgenstunden, uden at spise morgenmad. Jeg elsker at udarbejde nemme løsninger med henblik på, at blive bedre til at spise et eller andet tidligere end jeg plejer. Jeg har udarbejdet den her opskrift, da den er super nem, at lave. Den fungere godt som et hurtigt måltid eller som en tapas ret til den kommende morgen brunch. Den laves dagen før den skal spises, hvilket gør det nemmere for jer som arbejder tidligt om morgenen som jeg selv gør. 

1 Servering

10 Minutter
(Stå natten over) 

Ingredienser

Grød:
2dl soya kakao mælk
3 spsk. chiafrø (max 15g HUSK og vej dem – læs under “tip” nedenfor, hvorfor)
½ tsk vaniljepulver

Pynt:
1 stykke mørk chokolade (70%)
1 håndfuld friske hindbær
Drys af sesam frø

 

Fremgangsmåde

1. Bland din kakao mandelmælk med chiafrø og vaniljepulver i en skål, glas eller dyb tallerken. Rør det godt rundt. Lad blandingen stå ude, indtil chia frøene begynder, at optage mælken. Kom herefter grøden på køl, indtil næste dag.

2. Næst dag, røres grøden rundt inden servering.

3. Hak mørk chokolade, skyl bær og kom al topping på toppen af grøden.

Opskrift Tip

Et lille tip til når man laver mad med chia frø er, at man som regel ikke skal indtage mere end 15g chia frø på daglig basis. Dette er grundet, at frøene indeholder enormt mange fibre og overdosering kan resultere i fordøjelses problemer. Derfor anbefaler jeg også, at veje chia frøene af til denne opskrift. Det med de 15g står også noteret på chia frø poser man køber.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish