Chia Vanilje Grød Med Jordbær Pure
Jeg er blevet helt vild med, at bruge chia frø i min madlavning. Det er en meget interessant ingrediens som kan lidt af hvert. Så længe de får “væske” kan de nærmest gro eller udvide sig i hvad som helst. Chia grød er en af de helt store hit herhjemme for tiden. Det er stadig en forholdsvis ny ting for mig, at bruge , så øver mig stadig på, at sammensætte de rigtige smagskombinationer. Jeg har kreeret denne lækre grød som er baseret på chia og soya vanilje mælk. Som topping har jeg lavet en lækker jordbær puré for, at give grøden en ekstra sødme, uden at det tager overhånd. Pynten er friske jordbær og mørk chokolade.



4 Servinger | 25 Minutter + Hvile
Ingredienser
Chia Vanilje Grød
4dl havremælk
5 spsk. chiafrø
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. græsk yoghurt 10%
Jordbær Puré
100g frosne jordbær
1 spsk. vaniljesukker
Pynt
4 store jordbær
2 stykker mørk chokolade
Fremgangsmåde
1. Bland mælk, chiafrø og vaniljesukker sammen i en skål. Rør det hele godt rundt. Lad herefter blandingen stå ude i 10 minutter og rør derefter endnu en gang. Sæt grøden på køl tildækket natten over.
2. Kom de frosne jordbær i en gryde og kog dem op med sukker, indtil de er kogt ind og ligner en jordbærsauce.
3. Tag bærsaucen af varmen og sæt den på køl, indtil dagen efter.
4. Når chiagrøden har sat natten over, blandes den græske yoghurt i.
5. Kom chiagrøden i glas og top den med jordbærpuré, friske jordbær og chokolade.
0 kommentarer