Kylling Karry Suppe

Imens vi alle her Danmark venter på, at sommer vejet vender tilbage, vil jeg i dag dele min kylling karry suppe med jer. Suppen indeholder en masse lækre ingredienser som blandt andet kylling, fersken lage, karry, flåede tomater mm.Den smager skønt og tilføjelsen af den friske iceberg salat, giver et godt bid og et frisk touch til retten. Som alle andre supper er denne også ideel, at fryse ned til senere brug. Det er en af de ting, jeg elsker ved supper, at have mulighed for, at “save for later”. Så man kan i princippet aldrig lave for meget.

4 Serveringer | 45 Minutter

Ingredienser

500g kyllingebryst
1 rødløg til bouillonvandet
3 gulerødder
1 grøntsagsbouillon

Suppe
2 store rødløg
4 hvidløg
4 spsk. rapsolie
3 spsk. karry
1 tsk. cayenne pepper
2 dåser hakkede tomater
1 terning grøntsagsbouillon
2dl lage fra ferskner på dåse (450g), Gem ferskner til frugtsalat.
500ml fløde
Smag suppen til med salt og peber

Topping
1/2 hakket Iceberg Salat

Fremgangsmåde

1. Start med at pille løget til din bouillon og skær dem i kvarte. Skræl gulerødderne og halver dem på midten. Kom elementerne i en gryde med 2 liter vand og kog det op. Når vandet koger kommes kyllingebrystfilletterne samt en terning grøntsagsbouillon i. Lad kyllingen koge i 25 minutter. Fisk herefter kyllingen op og lad den køle af, inden den skæres ud i små tern.

2. Gå igang med selve suppen. Pil alle løgene og skær dem ud i små tern. Svits dem af i en stor gryde sammen med lidt olie i 5 minutter.  Tilføj derefter karry og cayenne peber og svits det hele af ved høj varme med konstant omrøring. Når løgene er bløde, skrues der ned til middelvarme.

3. Kom hakkede tomater, bouillon, fersken lage og fløde i gryden med løg. Lad det simre i 10 minutter med omrøring undervejs 

4. Som det sidste tilføjes kyllingeternene til suppen og suppen smages til med salt og peber. 

5. Skyl iceberg salaten og snit den fint. Top din suppe med frisk salat. 

Opskrift Tip

Hvis man ønsker at lave en vegansk version kan fløden skiftes ud med kokosmælk og kyllingen undlades.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *