Chili Con Carne
I dag deler jeg min opskrift på chili con carne. Det er en super nem hverdags ret som ofte giver rester til dagen efter. Retten er god, da den henvender sig til alle. Den kan laves som denne, vegetarisk eller som en vegansk ret. Selve saucen består primært af tomat, bønner og grønt, så det er nemt at undlade kødet, hvis ønsket. Navnet chili con carne er indegrebet af “stærk” og personligt elsker jeg spicy mad, men har med vilje lavet opskriften så den tilpasser sig alle målgrupper. Jeg vil sige, at den ligger et sted mellem mild/medium stærk i smag. Man kan selvfølge altid undlade chilien, hvis man ikke er til stærk mad, det gør ikke retten mindre god.



8-10 Serveriger | 1 Time
Ingredienser
Chili Con Carne
1kg hakket oksekød
250g basmati ris
2 løg
3 fede hvidløg
1 rød chili
1 rød, gul & grøn pepperfrugt
2 tsk. spidskommen
2 tsk. cayenne pulver
1 dåse majs (cirka 150g uden væde)
2 dåser hakkede tomater med chili
1/4dl olivenolie
1 dåse tomat puré
2 dåser kidney bønner i chili lage (gem væden fra en af dåserne til sovsen)
10g mørk chokolade
Salt & peber efter smag
Tilbehør & topping
150g creme fraiche 18%
Pynt
Ærte skud
Fremgangsmåde
1. Hak løg, hvidløg, chili og pepperfrugter i små tern. Husk og skylle dine pepperfrugter og chili.
2. Opvarm en gryde med lidt olie og steg løg og pepperfrugter sammen med krydderierne, indtil løg er blanke.
3. Når løgene er klar, vendes den hakkede oksekød i. Brun den af.
4. Når kødet er stegt igennem kommes, majs, hakkede tomater, olivenolie, tomat puré, kidney bønner i. Rør det hele godt sammen.
5. Lad retten simre i 20 minutter.
6. Kog i mellemtiden risen efter anvisning. Husk at salte vandet en smule.
7. Når din chili con carne er kogt ind en smule, tilføjes din chokolade. Lad det simre i 10 minutter.
8. Server retten med creme fraiche og friske ærteskud.
0 kommentarer