Select Page

Chokolade boller

Jeg bager ofte sunde versioner af boller eller andre slags brød, så derfor synes jeg indimellem, at det sundere alternativ skal skiftes ud med en god chokoladebolle til kaffen. Brødet er sødere i smag og derfor smager det super dejligt med en 70% mørk chokolade til at balancere smagskomponenterne. Man kan selvfølgelig gå all in og bage sød med sød, hvis man ikke bryder sig om det lidt mere bitre chokolade. Bollerne er nemme at lave både i hånd og på maskine.

8-10 Stks.

45 Minutter

Ingredienser

2 dl mælk (jeg bruger letmælk)
100g smør
50g gær
500g hvedemel cirka
1 knivspids salt
45g sukker
2 æg
150g mørk chokolade

Fremgangsmåde

1. Start med at lune mælk og smør og opløs gær i væsken. Sørg for at væsken ikke er varmere end lillefinger varmt (du kan stikke en finger i blandingen, uden at brænde dig)

2. Hak chokoladen i grove stykker og slut af med at blande alle ingredienserne sammen. Det er fint, hvis dejen er en smule klistret, når den ligges til hævning.

3. Lad dejen hæve i 30 minutter. Tænd i mellemtiden ovnen på varmluft, ved 175 grader.

4. Når dejen har hævet formes bollerne og kommes en efter en på en bageplade med bagepapir. Bages i midten af ovnen i 12 minutter ca.

Opskrift Tip

Det er en god ide at sætte bollerne tæt op af hinaden, når du placere dem på bagepladen. Når de bager i ovnen vil de “connect” og på den måde bevares blødheden og konsistensen af bolledejen bedre under opvarmning. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish