Chokolade boller

Jeg bager ofte sunde versioner af boller eller andre slags brød, så derfor synes jeg indimellem, at det sundere alternativ skal skiftes ud med en god chokoladebolle til kaffen. Brødet er sødere i smag og derfor smager det super dejligt med en 70% mørk chokolade til at balancere smagskomponenterne. Man kan selvfølgelig gå all in og bage sød med sød, hvis man ikke bryder sig om det lidt mere bitre chokolade. Bollerne er nemme at lave både i hånd og på maskine.

8-10 Stks.

45 Minutter

Ingredienser

2 dl mælk (jeg bruger letmælk)
100g smør
50g gær
600g hvedemel 
1 knivspids salt
45g sukker
2 æg
150g mørk chokolade

Andet:
1 æg til pensling 

Fremgangsmåde

1. Smulrer gæret og drys sukker henover. Lad gæren opløse.

2. Lun mælk og smør ved lav varme, indtil smørret er smeltet. Mælken må ikke være for varm, når den tilføjes til den opløste gær. Som hovedregel tommelfinger varmt. 

3. Hak chokoladen i grove stykker og slut af med at blande alle ingredienserne sammen. Det er fint, hvis dejen er en smule klistret, når den ligges til hævning.

4. Lad dejen hæve i 30 minutter. Tænd i mellemtiden ovnen på 175 grader ved almindelig ovn.

5. Når dejen har hævet formes og kommes en efter en på en bageplade med bagepapir.

6. Pisk ægget til pensling og pensel bollernes top.

7.Bag bollerne i midten af ovnen i 16 minutter ca.

Opskrift Tip

Det er en god ide at sætte bollerne tæt op af hinaden, når du placere dem på bagepladen. Når de bager i ovnen vil de “connect” og på den måde bevares blødheden og konsistensen af bolledejen bedre under opvarmning. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *