Chokoladeknapper
I dag deler jeg den nemmeste opskrift på konfekt. Chokoladeknapper med topping efter eget valg. Knapperne er nemme at arbejde med, men det er et must have et termometer for, at sikre sig at chokoladen bliver tempereret korrekt. Knapperne er en god konfekt at lave i og med de kan pyntes med alt fra slikrester, nødder, karamel, tørret frugt, krymmel eller noget helt tredje også er de børnevenlige i den forstand, at børn kan være med til at pynte og selvfølgelig spise dem, når knapperne har sat sig.




30 Stk.

35 Minutter

Ingredienser
150g mørke chokoladeknapper
Pynt:
Jeg har brugt slik rester, mini fudge fra dr. Øtker & sukkerkugler. Du kan bruge lige det du har lyst til.
Fremgangsmåde
1. Anret et stykke bagepapir på bordet.
2. Gå igang med at temperere chokoladen.
3. Sæt en tredjedel af chokoladen til side og kom resten i en skål som kan gå i mikroovnen.
4. Først skal chokoladen op på 45 graden, så det er derfor vigtigt, at du tænder mikroovnen på sekunder pr. Gang for ikke at overstige de 45 grader.
5. Rør i chokoladen hver gang du tager den ud for at tjekke temperaturen.
6. Når chokoladen er på de 45 grader tilføjes nu nogle af de chokoladeknapper du satte til side, for at køle blandingen ned igen.
7. Blandingen skal lande på en temperatur mellem 31-33 graden, hverken mere eller mindre.
8. Tilføj en lille smule knapper ad gangen og lad dem sidde et par minutter, inden du røre dem rundt. Husk at måle temperaturen undervejs.
9. Når du er landet på den rette temperatur, bruges en ske til at forme fine tynde knapper på bagepapiret.
10. Pynt dem som du ønsker og lad dem størkne. Du vil dog hurtigt kunne se om du har tempereret chokoladen rigtigt, da knapperne gerne skulle størkne ret hurtigt.

0 kommentarer