Æblemos Med Vanilje Skyr & Makroner
Den her dessert er altså en “must try”. For søren den smager dejligt. Æblerne har jeg været så heldig, at få fra min mors have og der er altså et eller andet specielt ved det fra egen have. Det smager bare bedre! Desserten er dejlig let og fungere godt til både fester og de sene sommer aftener. Den kommer til at blive serveret hjemme jævnligt, for den smager simpelthen så godt.



8 Serveringer | 1 Time
Ingredienser
Æblemos
1kg æbler
½dl vand
1,5dl sukker
1,5 tsk vaniljesukker
Andet
500g vanilje skyr
Topping
100g makroner
Fremgangsmåde
1. Start med at skrælle dine æbler og skær dem ud i mellem tykke både. Sørg for at kernehuset er skåret helt fra.
2. Kog æblerne i en gryde med vand ved middelvarme. Lad dem koge under låg i cirka 20 minutter, indtil de er blevet til mos – sørg for at røre rundt i æblerne undervejs. Når æblerne er blevet til mos tilføjes sukker og vanilje som røres rundt, indtil sukkeret er smeltet. Sæt mosen på køl, indtil den er kold.
3. Find dessertglas frem og anret æblemos i bunden efterfulgt at skyer og gentag processen endnu en gang. Knus makronerne på toppen af desserten.
Opskrift Tip
Du kan bruge hvilke som helst skyr eller udskifte skyr med yoghurt.
Du kan også nøjes med, at lave æblemosen og komme den i glas og bruge den til andre ting som fyld i kager, morgenmad eller som topping.
0 kommentarer