Æblemos Med Vanilje Skyr & Makroner

Den her dessert er altså en “must try”. For søren den smager dejligt. Æblerne har jeg været så heldig, at få fra min mors have og der er altså et eller andet specielt ved det fra egen have. Det smager bare bedre! Desserten er dejlig let og fungere godt til både fester og de sene sommer aftener. Den kommer til at blive serveret hjemme jævnligt, for den smager simpelthen så godt.

8 Serveringer | 1 Time

Ingredienser

Æblemos
1kg æbler
½dl vand
1,5dl sukker
1,5 tsk vaniljesukker

Andet
500g vanilje skyr

Topping 
100g makroner

 

 

Fremgangsmåde

1. Start med at skrælle dine æbler og skær dem ud i mellem tykke både. Sørg for at kernehuset er skåret helt fra.

2. Kog æblerne i en gryde med vand ved middelvarme. Lad dem koge under låg i cirka 20 minutter, indtil de er blevet til mos – sørg for at røre rundt i æblerne undervejs. Når æblerne er blevet til mos tilføjes sukker og vanilje som røres rundt, indtil sukkeret er smeltet. Sæt mosen på køl, indtil den er kold.

3. Find dessertglas frem og anret æblemos i bunden efterfulgt at skyer og gentag processen endnu en gang. Knus makronerne på toppen af desserten.

Opskrift Tip

Du kan bruge hvilke som helst skyr eller udskifte skyr med yoghurt.
Du kan også nøjes med, at lave æblemosen og komme den i glas og bruge den til andre ting som fyld i kager, morgenmad eller som topping. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *