Citron Kage Med Blå Birkes
Simpel, svampet og lækker citron kage med blå birkes deles i dag på bloggen. Som nogle af jer ved, er jeg ambassadør for Svansø og en af de spændede ting ved, at arbejde med deres produkter er blandt andet at finde på nye opskrifter med produkter man ikke lige altid er bekendt med. Denne gang var det ret tilfældigt, at jeg valgte at tilføje blå birkes i en citron kage, men det smager godt også giver de blå birkes en flot kontrast til kagens udseende. Jeg er vild med al mad der indeholder noget med citrus, så hvis du er ligesom jeg, kan jeg anbefale at prøve opskriften på min citron kage.




4 Serveringer

1 Time 20 Minutter


Ingredienser
200g sukker
3 æg
200g smeltet smør
1/4 tsk. Salt
1 tsk. Bagepulver
25g blå birkes fra Svansø
180g mel
1dl creme fraiche 18%
1,5 øko citron (brug både saft og skald)
Pynt:
200g flormelis
4 spsk. kogende vand
Fremgangsmåde
1. Tænd din ovn på 175°, almindelig ovn og beklæd en form med målene 24×24 cm med bagepapir.
2. Pisk sukker og æg luftigt.
3. Smelt smørret i en gryde.
4. Når sukker og æg er pisket luftigt, kommes resten af ingredienserne i. Rør det hele godt sammen.
5. Kom kagedejen ned i formen og bag kagen i bunden af ovnen i cirka 25 minutter.
6. Bland i mellemtiden flormelis og vand til glasuren.
7. Når kagen er færdig og kølet, pyntes den med glasur.
0 kommentarer