Couscous Salat M. Et Mellemøstligt Twist

I dag deler jeg en mellemøstlig inspireret couscous salat. Salaten kan fungere som både tilbehør eller som måltid, da den er mættende i sig selv. Den består blandt andet af granatæble, agurk og soltørrede tomater, hvoraf olien derfra er blandet i som dressing. 

Når du køber oliven, feta eller noget helt tredje på glas – er et godt tip, at gemme olienlagen. Det giver god smag til salater og på den måde skal man ikke til, at købe alle mulige ingredienser for, at lave sin egen dressing. 

Serveringer

25 Minutter

Ingredienser

250g couscous
2 granatæbler
1 udhulet agurk
5 forårsløg
140g soltørrede tomater (gem olielagen til salaten)
2 bdt. Frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Kom couscous i en plastik skål og hæld kogende vand henover cirka så vandet overstiger med 1 cm.
  2. Sæt din couscous på køl og rør i den undervejs, så afkølingen sker hurtigere.

  3. I mellemtiden pilles de to granatæbler (se mit trick under IG TV videoer eller på min Youtube kanel).

  4. Skyl og skær agurken på langs og udhul begge stykker. Sker herefter agurken ud i små tern.

  5. Skyl forårsløgene og skær dem ud i tynde ringe.

  6. Skær de soltørrede tomater groft og gem olielagen, da den skal bruges som dressing til salaten.

  7. Skyl og finhak den friske perille.

  8. Kom nu alle ingredienser i skålen med couscous heriblandt olielagen og vend det hele godt rundt.

  9. Server salaten på et fint fad. 

Opskrift Tip

Alle grøntsager som købes i olielage så som peberfrugt, soltørrede tomater eller oliven er geniale til salater, da både indhold og olielage kan bruges og på den måde undgå spild. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *