Couscous Salat M. Et Mellemøstligt Twist
I dag deler jeg en mellemøstlig inspireret couscous salat. Salaten kan fungere som både tilbehør eller som måltid, da den er mættende i sig selv. Den består blandt andet af granatæble, agurk og soltørrede tomater, hvoraf olien derfra er blandet i som dressing.
Når du køber oliven, feta eller noget helt tredje på glas – er et godt tip, at gemme olienlagen. Det giver god smag til salater og på den måde skal man ikke til, at købe alle mulige ingredienser for, at lave sin egen dressing.




4 Serveringer

25 Minutter


Ingredienser
250g couscous
2 granatæbler
1 udhulet agurk
5 forårsløg
140g soltørrede tomater (gem olielagen til salaten)
2 bdt. Frisk persille
Fremgangsmåde
- Kom couscous i en plastik skål og hæld kogende vand henover cirka så vandet overstiger med 1 cm.
- Sæt din couscous på køl og rør i den undervejs, så afkølingen sker hurtigere.
- I mellemtiden pilles de to granatæbler (se mit trick under IG TV videoer eller på min Youtube kanel).
- Skyl og skær agurken på langs og udhul begge stykker. Sker herefter agurken ud i små tern.
- Skyl forårsløgene og skær dem ud i tynde ringe.
- Skær de soltørrede tomater groft og gem olielagen, da den skal bruges som dressing til salaten.
- Skyl og finhak den friske perille.
- Kom nu alle ingredienser i skålen med couscous heriblandt olielagen og vend det hele godt rundt.
- Server salaten på et fint fad.

Opskrift Tip
Alle grøntsager som købes i olielage så som peberfrugt, soltørrede tomater eller oliven er geniale til salater, da både indhold og olielage kan bruges og på den måde undgå spild.
0 kommentarer