Knækbrød
Der findes efterhånden utrolig mange forskellige slags opskrifter på knækbrød og i dag tænkte jeg, at jeg ville tilføje en ekstra til listen. Jeg er personligt ikke den store knækbrøds spiser, men hvis det er hjemmelavet kan jeg næsten ikke stoppe. Synes de smager fantastisk hjemmelavet enten som en snack eller med en skive ost. Min knækbrøds version indeholder de frø jeg elsker og bruger allermest i bagning og madlavning generelt. Derudover er de selvfølge drysset med en god omgang groft salt.




30-35 Stk.

1 Time


Ingredienser
150g hvedemel
1,5dl rapsolie
1,5dl vand
1dl havregryn
1dl sesamfrø
1dl solsikkekerner
2dl hørfrø
2 spsk. Afskallede hampefrø
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
Andet:
Groft salt til toppen
Fremgangsmåde
1. Bland alle dine ingredienser sammen i en skål. Rør det godt sammen indtil dejen er fast.
2. Tænd din ovn på varmluft, 200 grader.
3. Tag cirka halvedelen af dejen og placer den mellem to stykker bagepapir. Rul dejen ud så tyndt så muligt. Fjern det øverste stykke bagepapir. Gør det samme med resterende dej.
4. Skær firkanterne ud med en skarp kniv og drys herefter med groft salt. Jeg er meget perfektionistisk, så skærer mine knækbrød ud i fine firkanter og piller overskydende ulige dej fra og bruger til en ny omgang. Det behøves man ikke!
5. Bag knækbrødene i midten af ovnen i cirka 15-20 minutter (afhængig af ovn styrke), indtil gyldne. (Min ovn bage mine på 15 minutter.)

0 kommentarer