Select Page

Medalje Lagkage Med Hjemmelavet Creme & Blabær Glasur

Medalje kager er nok noget vi alle kender til, her i Danmark. Det er en MEGET dansk kage og bestemt også en klassiker, at servere i de danske hjem. Personligt synes jeg det er en kage som smager fantastisk og du kan lave den i mange forskellige varianter. Det er normalt at få serveret kagerne i små, men idag deler jeg i stedet en medalje lagkage, da jeg synes det er en super flot kage, at præsentere i en stor udgave. Jeg har lavet mørdejen med halv mel og halv mandel mel fra Svansø. Derudover er kagen fyldt med fløde, hjemmelavet creme, blåbær syltetøj og toppet med friske syrener, blåbær og en hjemmelavet blåbær glasur. Den smager fantastisk og mangler du en lagkage til næste fest, kan denne klart anbefales!

8 Serveringer

1.5 Time

Ingredienser

Mørdej:
150g mandelmel fra Svansø
70g hvedemel
50g sukker
1 spsk. Vaniljesukker
1 tsk. Bagepulver
150g blød smør
1/4dl vand

Kage Creme:
2dl mælk
2 pasturiserede æggeblommer
2 spsk. Sukker
4 tsk. Vaniljesukker
2 spsk. Maizena

Andet:
100g syltetøj
¼ fløde

Glasur:
150g flormelis
2 tsk. Blåblær syltetøj saft (uden klumper)
2 spsk. Vand

Pynt:
Syren blomster
1 bk. Blåbær

Fremgangsmåde

1. Start med at varme dine ingredienser til kage cremen op, ved middelvarme i en gryde. Kom maizenaen i som det sidste og pisk godt under hele processen. Når cremen bliver tyk, tages den af varmen og sættes på køl, indtil brug.

2. Begynd nu på din mørdej. Ælt alle ingredienserne godt sammen og form dejen til en kugle. Kom film omkring og sæt den på køl i 15 minutter.

3. Tænd din ovn på 180°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på to bageplader.

4. Når dejen er klar til, at blive rullet ud. Skæres den først i 3 lige store stykker. Rul dem ud med 1 cm tykkelse. Brug en justerbare springform med en diamanter på 20 cm og tryk den ned over alle tre dej stykker, et ad gangen. (se billede nederst af formen jeg bruger)

5. Kom alle tre stykker over på bagepladerne og stik dem alle med en gaffel. Sørg for ikke at stikke dem for langt ude ved kanten, da det vil kunne ses, når kagen samles.

6. Bag kagebundede I midten af ovnen i 10-12 minutter. Når de er fyldte i kanten, er de klar til, at blive taget ud. Lad dem herefter køle helt af på en rist.

7. Pisk din flød til fyld og tag cremen ud fra køl.

8. Begynd nu at samle din kage. Kom blåbær syltetøj i midten, herefter en ring af kagecreme omkring og tilslut fløden. Jeg bruger en sprøjtepose med tyl til at anrette fløden, så kagen ser præsentabel ud.

9. Gør det samme med næste lag og kom herefter den sidste runde kageplade på toppen. Husk at gem lidt fløde til pynt.

10. Rør ingredienserne til din glasur sammen og kom den henover toppen, anret den som en cirkel (se min kage).

11.Pynt glasuren med fløde, blåbær og syrener eller spiselige blomster i sæson.

Opskrift Tip

Syren blomster blomstre i sæson, så laver du kagen i vinter, kan du skifte dem ud med andre spiselige blomster.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish