Select Page

Dumle Is

Sommeren er for alvor kommet til Danmark og det betyder selvfølgelig, at en helt masse sommer inspireret opskrifter skal deles med jer! I dag deler jeg min allerførste is opskrift på bloggen nogensinde! Jeg er gået lidt is-amok i år og derfor kan i glæde jer til flere lækre is opskrifter i løbet af sommeren. Den første opskrift på is bliver min Dumle is. Den smager fantastisk og er blevet godkendt af alle i min familie – faktisk blev den spist op selvsamme dag, jeg tog billeder, så helt ved siden af, kan den ikke være.

4 Serveringer

6 timer
(Hviletid & frys inkluderet)

Ingredienser

Is:
4 pasteuriserede æggeblommer
80g sukker
250ml
200ml fløde
145g dumle chokolade

Pynt:
100g Dumle chokolade
100g Dumle karameller
Chokolade Sauce 

Andet:
Termometer
Ismaskine
Isvafler

Fremgangsmåde

1. Pisk æggeblommer og sukker luftigt, indtil sukkeret er opløst.

2. Rør efterfølgende mælk og fløde i æggesnapsen og vend det godt rundt med en dejskraber.

3. Hak chokoladen halvgroft.

4. Kom is blandingen i en gryde og opvarm den til 82 grader.

5. Kom herefter ismassen i en bøtte med låg, tilsæt halvdelen af chokoladen og lad den køle i 3 timer.

6. Når ismassen er kølet ned, tilføjes den til ismaskinen sammen med resterende hakkede chokolade.

7. Lad den kører i 45 minutter, indtil du får en soft ice lignende konsistens.

8. Kom din is I en bøtte med låg og frys den i en time, inden brug.

9. I mellemtiden hakkes chokoladen til topping.

10. Lav is scoops og drys isen med dumle chokolade, karameller og chokolade sauce .

Opskrift Tip

Kom eventuelt is-skeen i kogende vand, inden brug. På den måde får du det flotteste kugle resultat.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish