Dumplings Med Hjemmelavet Chili Sauce

I dag kommer en opskrift på en af mine absolut ynglings retter, når vi snakker det asiatiske køkken. Nemlig dumplings. To dage efter jeg landede i Melbourne, for snart 3 år siden, introducere min kammerat Lloyd mig for dumplings. Det var på daværende tidspunkt, første gang nogensinde, at jeg smagte dem og det er uden, at lyve noget af det bedste jeg nogensinde har smagt! Jeg har siden da serveret dem mange gange, både i Aussie såvel som Danmark. Jeg er igen blevet inspireret af min talentfulde kammerat som også stråler i et køkken. Jeg har lavet min egen opskrift på fyld og kreeret den lækreste chili sauce som dyppelse.

30 Stk.

1.5 Time

Ingredienser

1 pk. Dumpling pastry (se billede forneden)
500g svinefars
1 bdt. Purløg
1 rødløg
2 hvidløg
2 forårsløg
1 rød lang chili
1 bdt. Bok choy
75g champignon
20g frisk revet ingefær

Chili sauce:
3 spsk. Sød chili sauce
3 spsk. Soya
1 tsk. Sukker
1 presset hvidløg
2 tsk. Sambal oelek

Fremgangsmåde

1. Tag din dumpling dej ud fra køl og lad den få stuetemperatur.

2. Kom fars i en skål og begynd herefter på fyldet til farsen.

3. Skyl alle grøntsager godt.

4. Finhak, purløg, rødløg, hvidløg, forårsløg, chili og champions. Kom herefter det hele ned til farsen.

5. Kom din bok choy i kogende vand, indtil blødt (cirka 5 minutter) og lad det dryppe af i en si efterfølgende.

6. Skræl og riv ingefær og finhak bok choy.

7. Kom bok choy og ingefær ned til resten af ingredienserne. Bland det hele godt sammen.

8. Fyld et glas op halvt med vand og begynd nu, at lave dine dumplings. (se forneden i en video hvordan) Husk, at bruge vandet til at lukke dem med, på halvdelen af dejens kanter.

9. Når alle dine dumplings er lavet, koges en stor gryde op med vand.

10. Kom dine dumplings I vandet cirka 10 ad gangen og lad dem koge, indtil de popper op til overfladen. Tag dem op, når de er ovenvande.

11. Når alle dine dumplings har kogt, er sidste step at stege dem. Steg dem indtil de er gyldne.

12. Imens dine dumplings steget, laves chili saucen.

Opskrift Tip

Du kan købe dumpling pastry i asiatiske butikker.
Et andet tip er, at hvis du ikke skal bruge dine dumplings med det samme er det vigtigt, at du beklæder dem med lidt mel, ellers vil de undervejs i køleskabet klistre sammen og tro mig, det ønsker du ikke. De er ikke til, rede.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *