Efterårs Tærte M. Karamel, Chokolade & Mini Kiwibær

I dag deler jeg en opskrift på lækreste dessert tærte som egentlig er endt over al forventning. Når jeg kommer på nye idéer til opskrifter, kan det være fordi jeg støder på et nyt produkt, jeg ud af det blå (som ofte sker) får en ny idé som skal prøves eller at der er en genganger i form af opskrift som gav inspiration til mere end en idé. Det er en af de ting jeg elsker ved madlavning og kreativitet – det stopper aldrig! Mulighederne er uendelige og kun dig selv sætter grænser for din madlavning. Den her tærte idé var ret tilfældig, da jeg stødte på kiwi bær i Netto som er en sæson varer her i Danmark. Med det samme vidste jeg, at jeg skulle lave en form for tærte med salt karamel (spørg mig ikke hvordan idéerne popper op så naturligt), da kombinationen af de to ingredienser er skøn og ud fra det blev denne fine efterårs tærte med havrebund, salt karamel, chokolade og kiwi bær kreeret. Jeg ved godt at kiwi bær som sagt er en sæson varer, men så er det heldigvis godt, at vi har almindelige kiwis som kan erstattet bærerne.

8 – 10 Stk.

1,5 time

Ingredienser

Tærtebund:
250g havrekiks (jeg bruger dem fra Bisca der hedder Møn)
100g smeltet smør

Karamel Sauce:
200 g sukker
50 g smør
1,25 dl piskefløde
1 nip flagsalt

Andet:
200g mælkechokolade

Pynt:
150g kiwi
25g Toffee krymmel pearls (Jeg har købt mine i Tiger Flying)

Fremgangsmåde

1. Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmluft. Find en aflang rektanglet tærteform frem med målene 35 x 11cm og smør formen med smør.

2. Tag dine havrekiks og blend dem i en mini mixer. Blend dem fint. Smelt herefter smørret og bland det sammen med de blendede kiks. Sørg for, at smørret bliver rørt godt ud i hele blandingen.

3. Kom kikseblandingen ned i din form og brug dine hænder til at trykke den ud i alle kanter. Bag den I midten af ovnen i 10 minutter. Tag den herefter ud og lad den køle helt af. Du kan eventuelt bruge en ske til, at trykke midten af kagen lidt ned, hvis den er hævet op efter bagning. 

4. Begynd på karamel saucen.

5. Start med, at varme sukkeret op i en gryde. Lad det smelte stille og roligt, uden at du rører i det. Når sukkeret er opløst helt, fjernes gryden fra varmen.

6. Tilsæt smør tern og rør på en og samme tid.

7. Kom gryden tilbage på kogepladen ved svag varme og tilsæt fløden med det samme, samtidig med, at du stadig rører i karamellen. Massen vil automatisk koge op når fløden tilsættes, ligesom når man koger fløde op seperat i en gryde.

8. Når karamellen er blevet glat og tyk, fjernes den fra varmen.

9. Rør som det sidste flagsalten i karamellen.

10. Kom karamellen i tærte fordybningen og fordel den ud i alle kanter. Sæt den på køl i 15 minutter.

11. Smelt chokoladen over vandbad.

12. Kom den smeltede chokolade henover karamel laget. Smør chokoladen godt ud i kanterne, så chokolade laget dækker karamellen.

13. Skyl kiwi bær og skær dem ud i tynde skiver på korte side.

14. Anret skiverne en efter en ovenpå chokoladen. Skiverne må gerne overlappe hinanden en lille smule.

15. Slut af med at pynte kagen med lidt toffee pearls og sæt den herefter på køl i 20 minutter.

Opskrift Tip

Kiwi bær en sæson varer som oftest forhandles start efterår her i Danmark. Alternativt er, at bruge almindelige kiwis, når kiwi bær ikke længere forhandles.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *