Galaxy Fastelavnsboller Med Creme & Jordbær Syltetøj

“Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have” – det er det første jeg tænker på, når fastelavn bliver bragt på banen. Herudover er det også en speciel tid for de kage glade danskere, da der bliver serveret fastelavnsboller. Ofte holder vi os til traditonerne, så det er ret atypisk, at se fastelavnsboller andre tider på året, så derfor bliver der bagt fastelavnsboller i massevis ved den her tid. Den her opskrift har jeg lavet sammen med min mor og det er første gang jeg har prøvet at lave fastelavnsboller selv, da jeg ellers har spist hendes. De smager så godt! Men kræver en lille smule tålmodighed, at lave, men resultatet og smag er det hele værd. God fornøjelse.

18 Stk.

2 Timer

Ingredienser

 Dej:
125g smør
2,5dl mælk
38g gær
38g sukker
Knivspids salt
1 lille æg
500g hvedemel cirka

Vaniljecreme:
½ vaniljestang
25g sukker
20g maizena
2 ½dl mælk
2 små æggeblommer

Glasur:
200g flormelis
1 æggehvide
1 spsk vand
Blå pasta farve, anvendes efter smag – frugtfarve giver ikke samme resultat.

Andet:
Jordbær syltetøj
Sølvstøv

 

Fremgangsmåde

1. Start med at lave din vaniljecreme. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med sukker, maizena, og 1/2 dl mælk. Pisk ingredienserne til en lugtig masse og tilføj æggeblommerne en efter en under omrøring.

2. Den resterende mælk, koges op sammen med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de øvrige ingredienser til cremen som du forinden piskede sammen. Kog blandingen op i 5 minutter samtidig med at den piskes. Når den er kogt op, overføres den med det samme til en kold beholder og sættes på køl, indtil brug.

3. Begynd nu med dejen. Start med at komme smør og mælk i en gryde og opvarm ingredienserne ved svag varme, indtil smørret er smeltet. 
Kom herefter blandingen i en røreskål.

4. Smuldr gæret ned i skålen når den opvarmede mælk er lun og rør rundt, indtil gæret er opløst.  Tilsæt herefter sukker, salt, æg og mel på slum. 

5. Ælt dejen i 10 minutter indtil den er elastisk og slipper skålen. Ælter du i hænderne er det vigtigt, at ælte dejen grundigt, så alle ingredienserne er æltet til fulde. Lad herefter dejen hæve i 30 minutter. 

6. Når dejen er færdighævet rulles den ud til retangulær form med en tykkelse på 3-4 millimeter og del derefter dejen op i små kvadrater på ca. 12×12 cm.

7. Læg en teskefuld jordbær marmelade og en halv tsk creme på midten af hver kvadrat.

8. Tag en kvadrat ad gangen og saml hjørnerne ved, at trække alle kanter sammen til midten, hvorefter de “nuldres” til en kombineret dej. Sørg for at nulr dem godt, så bollen er tæt. Det er vigtigt de er lukket til, alle steder, ellers risikere du, at fyldet falder ud under bagning. (Tjek også min video nederst på siden)

9. Når bollerne er formet placer du den side med sammenlægningen i bunden, hvorefter du forsigtigt ruller bollen rundt med en cikulær bevægelse. 

10. Beklæd en bageplade med bagepapir og anret bollerne herpå. Lad dem hæve tildækket i 45 minutter. 

11. I mellemtiden opvarmes din ovn på 185 grader, almindelig ovn.

12. Pensel bollerne med æg og bag dem i midten af ovnen i cirka 12 minutter, indtil de er gyldne. Når bollerne er færdige køles de af, før de dekoreres.

13. Kom flormelis og æggehvide i en skål og pisk blandingen lugtig. Vent med, at tilsætte vand, da det ikke er sikkert at det behøves afhængig af, hvor stort et æg du har brugt.

14. Når glasuren er pisket luftig, kommes pastafarve i, efter eget  farvevalg, tilfældige steder i glasuren. Brug en tandstik til at køre farven rundt.

15. Tag en bolle af gangen og twist toppen halvvejs rundt i skålen, men uden at toppen af bollen rør bunden af skålen. Twist nu tilbage og tag bollen forsigtig op og vend den rundt.  (Tjek eventuelt min video nederst på siden)

16. Drys bollerne med sølvstøv. 

Opskrift Tip

Det er vigtigt du ikke kommer for meget mel i dejen, da det ellers blive vanskeligt, at samle bollerne, efter fyldet er kommet i. Sket dette, vil fyldet højest sansynligt falde ud under bagning. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *