Figen Salat Med Afskallede Hampefrø & Balsamico Senneps Vinaigrette
Den her lækre figen salat som jeg deler med jer i dag, er nok en af mine favorit salater jeg har kreeret i år. Jeg er stor fan af figner og når de endelig er på markedet, skal de også benyttes så længe de er tilgængelige. Det er lidt noget andet, at komme tilbage til Danmark hvor figner er en sæson varer hvorimod du i Australien kan finde dem året rundt. Salaten er vendt i en lækker balsamico senneps vinaigrette og toppet med blandt andet afskallede hampefrø fra Møllerup Products som har en dejlig mild nøddesmag. Sørg for at lave en god portion, for salaten smager så godt, at den er væk på ingen tid.




4 Serveringer

35 Minutter

Ingredienser
4 figner
75g blandet salat blade
180g cherrytomater
140g grønne oliven med mandler
50g feta (Jeg bruger Puck)
30g afskallede hampefrø (Forhandles hos Møllerup Products).
Dressing:
3 spsk. Balsamico
2 spsk. Olivenolie
2 tsk. Sukker
2 tsk. Sennep
Fremgangsmåde
1. Skyl den bladede salat og anret den på et fad.
2. Skyl figner og cherrytomater. Skær figner i kvarte og halver tomaterne. Drys dem herefter henover salaten.
3. Halver oliven og drys dem over salaten sammen med resterende ingredienser.
4. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld den henover salaten eller server den på siden.

Opskrift Tip
Afskallede hampefrø kan også bruges i bagning, drys på morgenmaden eller som topping på smoothies. Hampefrø er blandt andet rig på omega 3, 6 & 9 fedtsyrer.
0 kommentarer