Focaccia M. Cherrytomater, Oliven & Purløg

Et af mine absolut yndlings brød er focaccia. Brødet smager skønt og kan laves på mange forskellige måder. I dag deler jeg min bedste opskrift på focaccia brød som jeg synes går perfekt som både tilbehør til aftensmaden, supper og tapas. Jeg er hoppet med på focaccia trenden og dekoreret mit brød med “spiselige” blomster som består af purløg, tomater og oliven. Det er selvfølgelig ikke et must at dekorer brødet på denne måde. Du kan også nøjes med at fordele ingredienser udover brødet. Har du overskud af brødet efter servering, kan det snildt fryses ned til anden god gang. Se også mit focaccia brød lavet med rapsolie og rosmarin HER.

4 Serveringer

2,5 time (Dekorativ Pynt inkluderet.

Ingredienser

25g gær
3dl lunken vand
3 spsk. Olivenolie
1 tsk. Salt
1 spsk. Akaciehonning
500g hvedemel

Pynt:
Olivenolie
1/2 bdt. purløg
10 cherrytomater
8 sorte oliven
Himalaya salt

Fremgangsmåde

1. Start ud med at anrette et stykke bagepapir i en bradepande med målene 35×22 cm.

2. Opløs gæren i den lunkne vand.

3. Tilføj herefter olivenolie, salt, honning og mel på slum.

4. Ælt dejen, indtil den giver slip på skålen og er dejlig smidig.

5. Kom dejen i bradepanden og fordel den ud med fingerne.

6. Lad den hæve tildækket i 1 time.

7. Tænd din ovn på 180°, almindelig ovn.

8. Når dejen er færdighævet, drysses den med olivenolie. Brug hænderne til at ælte den ind i dejen og lav på en og samme tid små udhulinger.

9. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte på den aflange side.

10. Finhak oliven og skær nogle strå af purløget.

11. Anret nu purløg ovenpå dejen som du ønsker, herefter de hakkede oliven forskellige steder i små bunker, så det forestiller midten af blomsterne og tilsidst cherrytomat stykkerne hele vejen omkring oliven bunkerne.

12. Drys med Himalaya eller groft salt henover brødet.

13. Bag det i midten af ovnen i 35 minutter, indtil gylden på toppen.

Opskrift Tip

Hvis du ikke ønsker, at lave et dekorativ focaccia, kan du sagtens bare nøjes med, at lave små udhulinger i brødet efter hævning til både tomater og oliven.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *