Frikadeller Serveret Med Kartoffel Salat
Så er vi vidst ved, at være ved den tid på året hvor kartoffelsalat og frikadeller kommer ind i billedet og bliver serveret til diverse fester og grillaftener. Hver eneste sommer vi er på besøg hos min farmor og skal spise med, bliver der serveret kartoffelsalat. Salaten er blevet opgraderet en smule gennem tiden og muligvis til det sundere. Tidligere brugte man mere mayonnaise i dressingen end creme fraiche. I dag er det for det meste omvendt. Selv min farmor har reduceret indholdet af mayonnaise og det smager altså bare bedre. Synes personligt ikke, at mayonnaise hører hjemme i kartoffelsalat, men det ved jeg godt, at der er vidt forskellige meninger om og det er kun godt. Vi kan ikke alle være ens. Frikadellerne er en “hele året rundt” ret. De fungere godt til lidt af hvert, blandt andet i sandwich, som tilbehør eller ovn retter, hvorimod kartoffel salaten rørt i creme fraiche dressing oftest ses serveret i sommer månederne. Ved egentlig ikke hvorfor? Jeg kan spise det året rundt.




6 Serveringer

1 Time
Ingredienser
Kartoffel Salat:
1kg kartofler – køb dem med fin skræl, så de ikke skal skrælles
200g bacon
500g creme fraiche 18%
Salt & pepper efter smag
Frikadeller:
500g svinefars
1 løg
1 æg
2 spsk. mel
1/2dl mælk
Salt & peber efter smag
Pynt:
1 bdt. Purløg
50 cherry tomater
Fremgangsmåde
1. Skyl og halver dine kartofler. Kog dem i letsaltet vand, indtil de er kogt igennem.
2. Kom herefter kartoflerne i kold vand, så de kan blive helt kolde.
3. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft og placer et stykke bagepapir på en bageplade.
4. Anret bacon på bagepladen og bag den i 10-12 minutter, indtil sprødt.
5. Start på din frikadelle fars. Pil dit løg og blend det i en mini mixer. Bland det herefter sammen med alle resterende ingredienser. Rør det godt sammen.
6. Opvarm en pande med lidt smagsneutral olie. Form dine frikadeller ved hjælp af en ske. Steg dem på panden ved middelvarme, indtil gennemstegt. Det tager cirka 10-15 minutter.
7. Rør din creme fraiche dressing sammen til kartoffelsalaten. Smag den til med salt og pepper.
8. Når kartoffel stykkerne er kolde, halveres de endnu en gang. Vend dem herefter i creme fraiche dressingen.
9. Skyl purløg og cherrytomater.
10. Klip purløget henover kartoffel salaten.
11. Halver tomaterne og anret dem på toppen af salaten sammen med bacon det smuldres.

0 kommentarer