Select Page

Frikadeller Serveret Med Kartoffel Salat

Så er vi vidst ved, at være ved den tid på året hvor kartoffelsalat og frikadeller kommer ind i billedet og bliver serveret til diverse fester og grillaftener. Hver eneste sommer vi er på besøg hos min farmor og skal spise med, bliver der serveret kartoffelsalat. Salaten er blevet opgraderet en smule gennem tiden og muligvis til det sundere. Tidligere brugte man mere mayonnaise i dressingen end creme fraiche. I dag er det for det meste omvendt. Selv min farmor har reduceret indholdet af mayonnaise og det smager altså bare bedre. Synes personligt ikke, at mayonnaise hører hjemme i kartoffelsalat, men det ved jeg godt, at der er vidt forskellige meninger om og det er kun godt. Vi kan ikke alle være ens. Frikadellerne er en “hele året rundt” ret. De fungere godt til lidt af hvert, blandt andet i sandwich, som tilbehør eller ovn retter, hvorimod kartoffel salaten rørt i creme fraiche dressing oftest ses serveret i sommer månederne. Ved egentlig ikke hvorfor? Jeg kan spise det året rundt.

6 Serveringer

1 Time

Ingredienser

Kartoffel Salat:
500g kartofler (køb dem med fin skræl, så de ikke behøves, at blive skrællet)
500g creme fraiche 18%
Salt & pepper efter smag
1 bdt. Purløg
50 cherry tomater

Frikadeller:
500g svinefars
1 løg
1 æg
2 spsk. mel
1/2dl mælk
Salt & peber efter smag

Fremgangsmåde

1. Skyl og halver dine kartofler. Kog dem i letsaltet vand, indtil de er kogt igennem. Kom herefter kartoflerne i kold vand, så de kan blive helt kolde.

2. Skyl og hak i mellemtiden den friske purløg og halver dine cherry tomater. Sæt dem til side til senere brug.

3. Start på din frikadelle fars. Pil dit løg og blend det i en mini mixer. Bland det herefter sammen med alle resterende ingredienser. Rør det godt sammen.

4. Opvarm en pande med lidt smagsneutral olie. Form dine frikadeller ved hjælp af en ske. Steg dem på panden ved middelvarme, indtil gennemstegt. Det tager cirka 10-15 minutter.

5. Rør din creme fraiche dressing sammen til kartoffelsalaten. Smag til med salt og pepper.

6. Når kartoffel stykkerne er kolde, halveres de endnu en gang. Vend dem herefter i creme fraiche dressingen. Pynt salaten med purløg og tomater.

Opskrift Tip

Man kan blande lidt karry i creme fraiche dressingen som blandes med kartoflerne, hvis man ønsker lidt ekstra smag.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish