Gnocchi Pomodoro Med Ricotta & Basilikum

I dag deler jeg opskrift på mine hjemmelavede gnocchis. De smager bare for dejligt! Denne gang er de vendt i en lækker hjemmelavet pomodoro sauce. Pomodoro betyder tomat på italiensk. Den italienske betydning bliver ofte brugt, da det er en mere elegant måde, at præsentere en ret på, indeholdene tomater. Retten toppes med ricotta ost og frisk basilikum.

4 Serveringer | 1 Time

Ingredienser

Gnocchi Dej
450g ricotta
230g hvedemel
80g revet parmesan ost
1 knivspids muskatnød
Salt og peber efter smag

Pomodoro Sauce
2 rødløg3 hvidløg
2 dåser hakkede tomater med basilikum
1 dåse tomatpure
2 spsk. tørret oregano
1 spsk. Balsamico
½ tsk. sukker

Pynt
Ricotta (det er nok med en lille bøtte)
Basilikum

Fremgangsmåde

1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål til din gnocchi dej. Sæt den på køl i 15 minutter og drys en bageplade med lidt mel.​

2. Imens din gnocchi dej er på køl forberedes din pomodoro sauce.

3. Hak alle dine løg kom dem i en gryde med resterende ingredienser tilhørende pomodoro saucen. Lad det koge i 55 minutter.

4. Tag din gnocchi dej ud og rul dejen ud i lange pølser. Drys bordet med en lille smule mel. Jeg får ca. 3 lange pølser ud af en portion dej. Når dejen er rullet ud, skæres stykkerne med 1,5 cm tykkelse. Placer stykkerne på den mel dryssede bageplade.

5. Når alle gnocchis er skåret ud, koges vand op i en gryde med lidt salt. Når vandet koger, kommes gnocchis I lidt ad gangen. Lad dem koge indtil de popper op til overfladen og tag dem herefter og lig dem over på en stegepande.

6.Når du har kogt alle dine gnocchis steges de ved middelvarme på stegepanden ved middelvarm med lidt olie. Steg dine gnocchis indtil de er gyldne og rør tilsidst din pomodoro sauce i ved svag varme.

Opskrift Tip

Hvis du ikke har stødt muskatnød eller måske glemmer at købe revet parmesan, kan det godt undlades. Smagen forsvinder en smule, men den lækre konsistens fra ricotta osten er stadig synlig og så længe dine gnocchis, vendes i en god sauce, er dét det vigtigste.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *