Græskar Risotto
Håber alt er vel hjemme i dk! Her går det godt – vi nyder varmen og vores ferie. I dag rundede temperaturen de 29, så jeg klager altså ikke. Hold nu op det er lækkert! I dag deler jeg en ny opskrift på den lækreste græskar risotto! Se lige hvordan den stråler! Risotto er en ret jeg det seneste år er blevet helt vild med at lave. Der er mange kombinationer og smage og det er en god ret at lave, hvis man har grøntrester liggende.




4 Serveringer

40 Minutter

Ingredienser
1/2 hokkaido græskar
2 små rødløg
2 hvidløg
4 spsk. Olivenolie
300g risotto ris
2 dl. Hvidvin
1,1L grøntsagsbouillon
30g parmesan ost
Pynt:
Revet parmesan ost
Karse blomst blade – (valgfrit)
Fremgangsmåde
1. Kom vand i en gryde og kog det op.
2. Skyl og halver græskaret. Hvis græskaret er økologisk, behøves det ikke at blive skrællet.
3. Udhul græskaret for kerner og skær det ud i mellemstore både.
4. Når vandet i gryden koger, tilføjes græskarstykkerne. Lad dem koge indtil de er bløde – kan du tjekke med en kniv undervejs. Dræn dem efterfølgende for vand og lad dem køle helt af.
5. Skær rødløgene ud i små tern
6. Pil og pres hvidløgene.
7. Opvarm en dyb pande med olie og tilføj alle løgene.
8. Lad løgene stege, indtil de er blanke og bløde.
9. Kom risene i gryden med løg og lad dem suge alt væden, inden hvidvinen tilføjes.
10. Tilføj hvidvinen.
11. Lad hvidvinen koge ind og tilføj efterfølgende bouillonen på slum med omrøring undervejs.
12. Når bouillonen næsten er kogt ind i risen og risene er al dente, tages risottoen af varmen.
13. Smag risottoen til med parmesan, salt og peber.
14. Pil skallen af græskarbådene.
15. Mos græskarstykkerne grundigt med en gaffel og vend mosen i risottoen.
16. Vend mosen rundt, indtil risottoen får en flot orange/gul farve.
17. Pynt risottoen med revet parmesan og karse blomst blade.
0 kommentarer