Select Page

Græskarkerne Barer M. Mørk Chokolade

I dag deler jeg den lækreste snack opskrift på græskarkerne barer. Barerne er baseret på få ingredienser med græskarkerner fra Svansø som hovedingrediens. De smager fantastisk og er en god erstatning til dig som søger en sød, men sund snacks, når du er lækkersulten. Jeg har valgt at skærer mine barer ud i en aflang form, men ikke et must. Barerne kan også skæres ud i mindre stykker og serveres til når der inviteres gæster på besøg. Barerne skal opbevares på køl og gerne i en dåse.

8-10 Stk.

3 Timer (ventetid inkluderet

Ingredienser

300g dadler
Opløs i vand
1/2dl vand
3dl græskarkerner fra Svansø
180g grovvalsede havregryn
3 spsk. kokosolie 

Topping:
200g mørk chokolade

Fremgangsmåde

1. Pil stenene ud af dadlerne. Læg alle dadlerne i blød i koldt vand i 30 minutter.

2. Når dadlerne er klar, hældes vandet fra. Kom nu alle ingredienser i en foodprocessor. Blend det hele godt. Synes du at blandingen er for klistret, kan der tilføjes mere havregryn.

3. Kom et stykke bagepapir i en rugbrødsform med målene 26×12 cm.

4. Vend græskarkerne blandingen ned i formen og smør den godt ud, så den er ligeligt fordelt. Sæt den på køl 30 minutter.

5. Imens græskarkerne blandingen køler, smeltes den mørke chokolade over vandbad. Når chokoladen er smeltet, smøres den henover blandingen. Sæt den herefter tilbage på køl i 2 timer.

6. Når blandingen har kølet, tages den op af bageformen ved hjælp af bagepapiret. Brug mit tip (se nederst) hvordan du skærer dem bedst.

Opskrift Tip

For ikke at knække den mørke chokolade, når du skærer barerne ud, vil jeg anbefale at komme en kniv i kogende vand, inden brug, så den skærer direkte igennem.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish