Græske Gyros M. Timian Marineret Kylling, Tzatsiki & Bagte Kartofler
Græsk aftensmad med hele molevitten, deles i dag på bloggen. Opskriften består blandt andet af græske kyllingespyd og kartofler og vigtigst af alt tzatzikien. Normalt ligger jeg ikke flere forskellige slags opskrifter op i et opslag, men tænkte det ville være en god test for, at se hvad i egentlig foretrækker og om det på den måde er mere overskueligt. Rigtig god fornøjelse.




4 Serveringer

1,5 Time
Ingredienser
Kyllingespyd:
850g kyllingebryst eller filetter
3 økologiske citroner (Saft & skald)
1/2dl rapsolie
1 håndfuld frisk timian
Salt & peber efter smag
Kartofler:
500g kartofler
1 bdt. Frisk timian
1dl rapsolie
Salt & peber efter smag
Tzatsiki:
Find opskrift HER
Andet:
2 citroner
75g blandede salatblade
1 rødløg
1 glas kalamata oliven
1-2 pk. Pita brød
Fremgangsmåde
1. Har du har købt kyllingebryst, skæres det ud i aflange strimler. Kom herefter stykkerne i en pose.
2. Kom citronsaft, olie, timian, salt og peber i posen med kylling og bland det godt rundt.
3. Lad kyllingen marinere i køleskabet i 25 minutter.
4. Begynd på kartoflerne. Skyl dem og skær dem i både og kom dem i en pose. (Er de rene nok, lader jeg altid skrallen blive på).
5. Ryst posen med kartofler godt sammen med resterende ingredienser og lad dem marinere i 10 minutter.
6. Tænd din ovn på 200°, varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.
7. Lav tzatzikien og sæt den på køl, indtil brug. Find opskrift HER.
8. Kom kartoflerne ud på bagepladen og bag dem i ovnen i 25 minutter.
9. Tag kyllingen ud fra køl og steg stykkerne på en opvarmet pande. Steg dem indtil de begynder, at få en gylden farve. (Hvis der er for meget væde på panden, kan dette hældes fra)
10. Kom pita brødene i ovnen og lun dem i nogle minutter.
11. Skær citronbåde som tilbehør.
12. Skyl salatblade.
13. Skræl og skær rødløget ud i halve skiver.
14. Hvis du ønsker, at servere dine gyros færdiglavet laver jeg mine i rækkefølgen herefter – tzatsiki, salat blade, kylling, kartofler, oliven, løg og sidst, men ikke mindst, ekstra tzatsiki.
0 kommentarer