Grønkåls Salat Med Bagt Græskar, Figner & Perlebyg

I dag deler jeg en lækker og fyldig superfood salat med blandt andet grønkål og perlebyg. Salaten er vendt med bagt græskar, figner, pistacienødder og feta, for at komplimentere med både salt og sødme. Jeg smagte græskar for første gang nogensinde da jeg ankom til Australien for omkring 3,5 år siden og blev positivt overrasket. Siden da har jeg kreeret en helt masse opskrifter med diverse græskar og squash sorter, da udvalget er mange.

4 Serveringer

40 Minutter

Ingredienser

1 butternut squash
1/2 dl olivenolie
Salt og peber efter smag
150g perlebyg
120g finsnittet grønkål (på pose)
4 figner
50g pistacienødder
80g fetatern
4 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

2. Skræl og halver butternut squashen.

3. Skrab squashen fri for kerner og skær den ud i mellemstore stykker.

4. Kom squash stykkerne i en pose med lidt olivenolie, salt og pepper. Ryst det godt sammen og fordel stykkerne ud på bagepladen.

5. Bag græskarstykkerne i midten af ovnen i 20 minutter

6. Skyl og kog perlebyggen efter anvisning i letsaltet vand. Når den er færdig drænes den og køles af under koldt vand.

7. Skyl i mellemtiden den snittede grønkål og figner.

8. Skær fignerne i kvarte.

9. Hak pistacienødderne groft.

10. Når græskar stykkerne er bagt, køles de af inden de vendes i en skål med den snittede grønkål og perlebyg.

11. Drys salaten med figner, pistacienødder og feta.

12. Slut at med at drysse olivenolie henover salaten.

Opskrift Tip

Grønkål er super sundt og smager skønt, men et godt tip vil være at finhakke det, medmindre man køber det færdighakket på pose. Ofte kan grønkål godt blive lidt besk i smag, hvis stykkerne er for store.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *