Grøn Salat M. Dild Marineret Laks & Senneps Dressing

Som jeg nok har nævnt før, er vi herhjemme ikke de store fiske spisere. Jeg tror det bunder i, at kreativiteten i forhold til nye retter, bliver sat på prøve. Efter jeg stiftede samarbejde med Nordfra som jeg får leveret fisk fra hver tredje uge, er jeg for alvor kommet på prøve. Dog er udviklingen positiv og det er som om, at idéerne bare vælter ind, så snart produkterne modtages. Et af mine delmål i 2021 er, at jeg skal blive bedre til at spise fisk, ved at inkludere det mindst en gang om ugen, på den ene eller anden måde. Jeg er stor salat fan og derfor skulle denne omgang fisk som blev lækre lakse fletter fra Nordfra inkluderes i en lækker og nem lakse salat som i dag deles med jer alle.

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

Lakse Marinade:
250g frosne laksefilet fra Nordfra
2 tsk. tørret dild
3 spsk. olivenolie
Drys af peberkorn
Salt efter smag
1 citron

Salat:
150g blandet salat (jeg bruger
1 dåse sorte bønner (265g drænet)
1/2 udhulet agurk
1 rødløg
1 bakke karse
25g rødbedespirer
100g frosne ærter

Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 tsk. Hvidvinseddike
2 spsk. ravigotte
1 tsk. sukker
Smag til med peber

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft.

2. Tag de frosne laksefileter op fra frys.

3. Kom lidt olie i bunden af et ildfast fad og anret de frosne laksefileter heri.

4. Drys laksefileterne med tørret dild, olie, peberkorn og lidt salt.

5. Skær din citron ud i tynde skiver og placer derefter skiverne ovenpå lakse fileterne.

6. Bag dem i midten af ovnen i 20 minutter. Lad dem herefter køle helt af, før brug.

7. Skyl den blandede salat, sorte bønner, dild, karse og agurk.

8. Pluk dilden, klip karsen, skyl rødbedespirer og halver/udhul agurken.

9. Skær agurken i fine skiver og løget i små tern.

10. Kom de frosne ærter i en si og hæld kogende vand henover.

11. Bland herefter salat, bønner, dild, karse, rødbedespirer, agurk, løg og ærter sammen i en stor skål.

12. Pisk ingredienserne sammen til din dressing. Pisk den indtil olien er optaget – dette sker, når du ikke længere kan se olien.

13. Riv laksen i mindre stykker med en gaffel og anret den på toppen af salaten.

14. Drys dressingen henover som det sidste.

Opskrift Tip

Hvis ud ikke bryder dig om fisk, kan laksen erstattes med kylling. Du kan også helt undlade kød i salaten.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *