Select Page

Havregryns Boller

I dag deler jeg min opskrift på mine havregryns boller som i øvrigt er veganske. Bollerne er nemme at lave og dejlig svampede i konsistens, når de er færdigbagt. Det er nok den opskrift på boller jeg bruger allermest herhjemme lige udover opskriften på min gulerods boller. Hvis du har boller i overskud, kan du altid fryse dem ned og bruge dem på et andet tidspunkt.

6-8 Stk

1 Time

Ingredienser

50g gær
5dl lunken vand
1/2 dl olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
250g havregryn
420g hvedemel

Fremgangsmåde

1. Opløs gær i vand og tilsæt herefter salt, sukker & olivenolie.

2. Kom havregryn og mel i på slum. Vær opmærksom på, at dejen skal være klistret, når den sættes til hævning. Lad dejen hæve i røreskålen i 30 minutter.

3. Tænd din ovn på 200°, varmluft og kom et stykke bagepapir på en bageplade.

4. Form nu bollerne og kom dem på bagepladen. Kom smagsneutral olie på dine hænderne, inden du begynder. På den måde undgår du, at dejen klistre til dine hænder.

5. Bag I midten af ovnen i cirka 12 minutter.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DanishEnglish