Havregryns Boller

I dag deler jeg min opskrift på mine havregryns boller som i øvrigt er veganske. Bollerne er nemme at lave og dejlig svampede i konsistens, når de er færdigbagt. Det er nok den opskrift på boller jeg bruger allermest herhjemme lige udover opskriften på min gulerods boller. Hvis du har boller i overskud, kan du altid fryse dem ned og bruge dem på et andet tidspunkt.

9-12 Stk

1 Time

Ingredienser

50g gær
5dl lunken vand
½ dl rapsolie
1 tsk. salt
250g havregryn
450g hvedemel

Fremgangsmåde

1. Opløs gæret i lunken vand og tilsæt herefter olie og salt.

2. Tilføj havregryn og mel på slum. Vær opmærksom på, at dejen skal være klistret, når den sættes til hævning. Lad dejen hæve i røreskålen i 30 minutter.

3. Tænd din ovn på 200°, varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.

4. Form bollerne og kom dem på bagepladen. Kom vand på hænderne, inden du begynder – på den måde undgår du, at dejen klistre til dine hænder. Pensel bollerne med æg og bag I midten af ovnen i cirka 12-14 minutter.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *