Havregrynskugler

Juleglæde på højt plan! I dag deler jeg en af mine absolutte favoritter i julekonfekt-verdenen: havregrynskugler. Disse er uden tvivl en af de ting, jeg ser mest frem til at lave hvert år, og ærligt talt, er de nok også det første, gæsterne snupper. De er ikke blot nemme at lave, men også utroligt hyggelige, når man samles med resten af familien og triller dem sammen. De skaber en form for hygge og samlepunkt.

Havregrynskugler er en klassisk og elsket del af julekonfekten, som bringer hygge og glæde til mange hjem i juletiden. Min opskrift består af havregryn, sukker, kakao, rom, kaffe, smør & kokosmel. En af de bedste ting ved havregrynskugler er ikke blot deres uimodståelige smag, men også hvor lette de er at lave.

Det særlige ved havregrynskugler er deres alsidighed. Der findes mange variantioner og bud på en havregrynskugle. Kuglerne har en evne til at bringe nostalgi frem hos mange og vækker minder om juletidens duftende køkken og smagen af barndommens juleglæder – gør de i hvert fald hos mig.

50 Stk.

2 Timer (Hviletid inkluderet)

Ingredienser

125g havregryn
100g sukker
25g kakao
1 tsk rom eller romessens 
3 spsk kold kaffe
100g blød smør

Pynt
150g kokosmel

Fremgangsmåde

1. Kom alle ingredienser i en skål og ælt det hele godt sammen, indtil smørret er æltet helt ud.

2. Form dejen til en stor kugle og sæt den på køl i en halv time. Når dejen har været på køl, tages den ud og formes til små fine kugler.

3. Når alle kuglerne er rullet, trilles de i kokosmel. Opbevar dem på køl og gerne i en kagedåse.

Opskrift Tip

Du kan også trille havregryns kuglerne i havregryn eller kakao.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *