Haydari Feta Dip

Det her er min absolut favorit dip. Jeg elsker feta og den her kombination af ost og grillet grønt er fantastisk. For nogle år siden, stødte min mor jeg på dippen via nettet og var begge enige om, at den skulle afprøves. Siden da har det været en genganger både hos os og hos min mor. Vi har videreudviklet på opskriften, præcis som vi fortrækker. Dippen ovenpå de hjemmelavede rugbrøds snacks er en fænomenal smagsoplevelse.

  4 Serveringer | 45 Minutter | Vegetar

Ingredienser

400g puck feta (blød feta)
1 rød, gul eller grøn pepperfrugt
1 fed hvidløg (pillet)
2 spsk. sambal oelek
1 spsk. olivenolie
1 håndfuld persille

Tilbehør
6 skiver rugbrød
1dl. Rapsolie
Groft salt

Fremgangsmåde

1. Start med at opvarme din ovn ved 200 grader, grill/fane. Placer et stykke bagepapir på en bageplade.

2. Udhul din pepperfragt og halver den i fire stykker. Kom alle stykkerne på bagepladen med skindet opad. Brug også toppen fra pepperfrugten.

3. Kom pepperfrugten i ovnen, anden øverste rist og gril dem indtil skindet er sort. (Bemærk resten af pepperfrugten ikke må blive sort, men kun skindet)

4. Begynd på dine rugbrøds snacks.

5. Halver alle skiver på tværs. Pensel alle skiverne med olie på begge sider og drys med salt. Steg dem på en pande indtil sprøde. Lad dem herefter køle af på en tallerken med køkkenrulle.

6. Når pepperfrugt stykkerne er grillet, kommes de i en pose. Kom dem derefter i fryseren, indtil de er helt kolde.

7. Når pepperfrugten er kold, pilles skindet af.

8. Kom som det sidste alle ingredienser i en mini mixer og blend det godt sammen. Server dippen sammen med dine rugbrøds snacks.

Opskrift Tip

Hvis man ikke er klar over hvad sambal oelek er, så er det en chili sauce som findes i den asiatiske afdeling. Den har ofte et grønt låg. Tænker det er en relevant info, at vide, da min kammerat Morten troede det var en salami. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *